Τις τελευταίες ώρες, υπήρξε έντονη φημολογία ότι ο Ονήσιλος Σωτήρας και ο Αχυρώνας Λιοπετρίου θα ενοποιηθούν. Αυτό είναι κάτι που ισχύει, αφού οι δύο ομάδες της επαρχίας Αμμοχώστου, θα γίνουν ένα σύνολο που θα ονομάζεται Ονήσιλος Αχυρώνας. Ήδη, η πρόταση πέρασε από τις Γενικές Συνελεύσεις με τα μέλη να βλέπουν θετικά αυτή την ένωση. Πλέον, όπως μαθαίνουμε, περιμένουν από το δικηγόρο στην ΚΟΠ να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες, και για τα καταστατικά, έτσι ώστε να είναι καθόλα νόμιμοι.
Η κίνηση αυτή, (βλέπε ενοποίηση), γίνεται κυρίως για οικονομικούς λόγους. Αμφότερες οι ομάδες είχαν πολλά έξοδα, και σιγά-σιγά, χάνονταν και οι εθελοντές, με αποτέλεσμα να ήταν δύσκολο να επιβιώσουν μόνο με τις χορηγίες. Το συμβούλιο της νέας ομάδας, θα εκλεχθεί από τα μέλη, όταν οριστικοποιηθεί η ένωση.
Επιπλέον, πληροφορίες μας αναφέρουν πως ΔΕΝ υπάρχει κάποιος επενδυτής προς το παρών, ούτε ονόματα ψηλά στη λίστα για να πάρουν τη θέση του προέδρου. Παρόλα αυτά, οι ιθύνοντες, άρχισαν τις συζητήσεις με παίκτες και προπονητές για να μάθουν, αν θα τους ενδιέφερε μια θέση στον Ονήσιλο Αχυρώνα, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι θετικές. Το γήπεδο στο οποίο θα αγωνίζεται η ομάδα, είναι στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας (αυτό του Ονήσιλου), διότι είναι μεγαλύτερο.
Περισσότερες εξελίξεις αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Θράσος Δημητρίου