Ομόνοια και Εθνικός Άχνας θα υποστηρίζουν φανατικά την Ρόμα στο αποψινό εκτός έδρας παιχνίδι των Τζιαλορόσι με την Τορίνο για την 38η αγωνιστική της Serie A’.
Ο λόγος απλός. Με διπλό η Ρόμα θα εξασφαλίσει θέση τους ομίλους του Europa League της επόμενης περιόδου και την ίδια στιγμή θα εξασφαλίσει και στον Κυπελλούχο Κύπρου στην χειρότερη περίπτωση, θέση στους ομίλους του Conference League, ενώ με μια πρόκριση η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο (Ομόνοια ή Εθνικός) θα βρεθούν στους ομίλους του Europa League.
Ενδεχόμενη νίκη της ομάδας του Μουρίνιο θα σημαίνει πως (ανεξαρτήτως αποτελέσματος του τελικού του Conference League) ο κυπελλούχος μας θα προβιβαστεί από τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League στα πλέι οφ, έχοντας, δηλαδή, εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο.
Να υπενθυμίσουμε πως η Ρόμα αγωνίζεται στον τελικό του Conference League (25/5) με τη Φέγενορντ  η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο για το επόμενο Europa League και σε περίπτωση που το ίδιο ισχύσει και για τους τζιαλορόσι, θα σημαίνει πως όποια ομάδα κι αν κατακτήσει το Conference, θα δημιουργηθεί ένα κενό στους ομίλους του Europa.
-Υπάρχει και το σενάριο ο νικητής του Ομόνοια-Εθνικός (τελικός Κυπέλλου) να ευνοηθεί και σε περίπτωση που δεν κερδίσει η Ρόμα, εάν Φιορεντίνα και Αταλάντα δεν νικήσουν Γιουβέντους και Έμπολι αντίστοιχα για να την ξεπεράσουν.
-Αν χαθεί και η δεύτερη ευκαιρία, τότε οι δύο φιναλίστ του κυπέλλου θα ελπίζουν σε νίκη της Φέγενορντ στον τελικό του Conference League.

Χρίστος Χρίστου