Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης, τόσο για το θέμα της ακαταλληλότητας των γηπέδων αλλά και για το νέο γήπεδο της Λεμεσού, όσον αφορά το κόστος, της ονομασίας του κι όχι μόνο…

Για το νέο γήπεδο στη Λεμεσό: «Στην Επιτροπή Ελέγχου είχαμε το θέμα ανάθεσης και διαχείρισης του νέου γηπέδου της Λεμεσού. Μόλις έχουμε τελειώσει. Οι ψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν και σήμερα. Το θέμα συζήτησης ήταν τα ποσά που δαπανήθηκαν. Δεν έχουμε ακόμη την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή γιατί ακόμη δεν ολοκληρώθηκε το γήπεδο.
Θα αποτελέσει θέμα συζήτησης σε μεταγενέστερο στάδιο, το πώς από τα 15 ή 21 εκατομμύρια, καταλήξαμε στα 39, συν άλλα 7-8 το οδικό δίκτυο, δηλαδή κοντά στα 46. Αναμένουμε την απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα αν είναι απευθείας ανάθεση η διαχείριση. Θα αναλάβει τη διαχείριση μία εταιρεία που ονομάζεται “AAA”, δηλαδή Απόλλωνας, ΑΕΛ και Άρης.
Ο ΚΟΑ ανέθεσε σε ελεγκτικό οίκο το πόσο θα είναι το ενοίκιο που θα παίρνει από τις ομάδες. Σίγουρα δεν πρέπει να στραγγαλίζει τις ομάδες, ούτε να έχουμε μετά μεγάλα ποσά στα εισιτήρια. Την ίδια ώρα όμως θα πρέπει να είναι κι ένα σωστό ενοίκιο για το κράτος που θα καταβάλει σχεδόν 50 εκατομμύρια.
Τίθεται και το θέμα της εμπορικής διαχείρισης του γηπέδου, καθώς η ονομασία του. Την ονομασία τη δίνει το Υπουργικό Συμβούλιο, τώρα ζητείται να δώσουν το όνομα οι ομάδες. Οι ομάδες μας είπαν ότι δεν έχει συμφωνία με την Υπεραγορά Άλφα Μέγα. Δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα.
Στα δημόσια κτίρια, το Υπουργικό Συμβούλιο δίνει το όνομα ή το αναθέτει στον ΚΟΑ. Θα πρέπει να πληρώσουν κι ένα σοβαρό τίμημα. Εμπλέκονται πολλά και πρέπει να γίνουν νομότυπα και προς το συμφέρουν του κράτους, αλλά και των ομάδων».

Για το ότι κρίθηκαν ακατάλληλα όλα τα γήπεδα εκτός ΓΣΠ και Αρένα: «Από την ακαταλληλότητα των γηπέδων προκύπτουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των φιλάθλων. Αν έχουν στίβο, κινδυνεύουν και τα παιδιά μας που αθλούνται εκεί.
Έχουμε τρία γήπεδα στη Λάρνακα, το Μακάρειο, ο στίβος μόνο στο Τσίρειο και στο Λανίτειο Γυμνάσιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγώνες στίβου. Έχει 5 χρόνια να γίνουν αγώνες σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο, πράγμα απαράδεκτο. Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Ανοίξαμε χθες τη συζήτηση. Σε ένα μήνα θέλουμε να έρθουν ξανά οι αρμόδιοι το πώς διορθώνονται τα γήπεδα, οι χώροι του στίβου και οι αίθουσες Πάλι θα υπάρχουν εκπτώσεις από την Αρχή Αδειοδότησης αφού δεν θα προλάβουν. Ο ΚΟΑ και το Υπουργείο Παιδείας αλλά και η κυβέρνηση, να δώσουν τα ποσά που χρειάζονται. Κινδυνεύουμε να χάσουμε ζωές. Τα 30 εκατομμύρια που χρειάζονται είναι ψίχουλα, η κυβέρνηση μπορεί να τα βρει».