Ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος στην ιστορία του Ολυμπιακού και όλοι στην πειραϊκή ομάδα σκέφτονται το… 48ο. Μια ματιά στις δηλώσεις του προπονητή και των ποδοσφαιριστών μετά τη φιέστα τίτλου το αποδεικνύουν. Όλοι έδωσαν έμφαση στο ότι οι ερυθρόλευκοι θα δυναμώσουν το καλοκαίρι, θα παρουσιαστούν καλύτεροι τη νέα περίοδο, θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν τον πρώτο χρονικά στόχο που είναι η είσοδος στους Ομίλους του Champions League και στάθηκαν στο ότι θέλουν να κατακτήσουν και το επόμενο πρωτάθλημα. Παράλληλα, η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει επικοινωνήσει εδώ και μέρες για αυτά που έρχονται. Για τις σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, για την επανεκκίνηση και τα νέα υλικά που θα προστεθούν με στόχο της διατήρηση των κεκτημένων στον ελληνικό χώρο. Άλλωστε, ο επόμενος άμεσος στόχος είναι η κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος και το μεγαλεπίβολο σχέδιο των ερυθρόλευκων είναι τα 50 πρωταθλήματα το 2025, όταν ο Ολυμπιακός θα συμπληρώσει 100 από την ίδρυσή του.

Δεν επαναπαύεται ποτέ

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά των Ερυθρόλευκων, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ό,τι δεν επαναπαύεται ποτέ. Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, καθώς δεν είναι μόνο απαιτητικός ο κόσμος, αλλά και η διοίκηση του Ολυμπιακού. Ποια μέλη άλλης ομάδας κατακτώντας το 3o διαδοχικό πρωτάθλημα και, μάλιστα, με 19 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, την επομένη της γιορτής του τίτλου, θα σήκωναν τα μανίκια για τη δημιουργία της ομάδας της προσεχούς περιόδου; Άλλοι θα έμεναν ακόμη στο μεθύσι του τίτλου. Πιθανό να μιλούσαν μόνο για δύο ή τρεις προσθήκες στο ρόστερ, αφού η διαφορά ήταν μεγάλη. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ουσιαστικά το πρωτάθλημα από τον χειμώνα, πήρε σημαντική διαφορά στη βαθμολογία και όμως η συζήτηση αυτή τη στιγμή είναι αν θα προστεθούν έξι – επτά παίκτες ενδεκάδας στο έμψυχο δυναμικό. Και σωστά γίνεται αυτή η κουβέντα, διότι οι φίλοι των ερυθρόλευκων θέλουν να δουν πάλι την ομάδα τους να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να βελτιώνεται, να εξελίσσεται και να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Και από τη στιγμή που είναι ειλημμένη απόφαση από πλευράς διοίκησης να γίνουν αυτές οι αλλαγές με σκοπό να ανέβει επίπεδο ο Ολυμπιακός, οι εξελίξεις θα τρέξουν άμεσα. Στόχος της πειραϊκής ΠΑΕ είναι η προσθήκη ποιοτικών ποδοσφαιριστών στα πλάγια της άμυνας και της επίθεσης, στο κέντρο, αλλά και στην κορυφή, ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης ανανέωσης του συμβολαίου του Αραμπί.

Το μπαλάκι στους ανταγωνιστές του Ολυμπιακού

Για μια σειρά από λόγους, πάντως, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει από την pole position για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν. Και αυτό, διότι διαθέτει μία ισχυρή διοίκηση που γνωρίζει πως να φτάσει στον στόχο της, επίσης ο Μαρτίνς όπως όλα δείχνουν θα είναι για πέμπτη σερί χρονιά στον πάγκο, θα γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό και επιπλέον τούτο το καλοκαίρι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να κάνουν διακοπές, αλλά και να ακολουθήσουν σωστά το πρόγραμμα της προετοιμασίας των πέντε – έξι εβδομάδων που θέλει ο προπονητής. Το μπαλάκι, λοιπόν, πηγαίνει στους ανταγωνιστές του Ολυμπιακού. Δηλαδή, κατά πόσο θα μπορέσουν να μειώσουν την ψαλίδα από την πειραϊκή ομάδα, όχι μόνο αυτή που φάνηκε την τρέχουσα περίοδο με τη σημαντική βαθμολογική διαφορά και ας μην έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο οι ερυθρόλευκοι, αλλά και εκείνη που θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν οι τελευταίοι με τις κινήσεις τους μέσα στο καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου αγωνιστικά από πλευράς απόδοσης μέσα στην περίοδο, αλλά παρόλα αυτά δεν κινδύνευσε στο πρωτάθλημα. Πήρε από νωρίς κεφάλι στην κούρσα του τίτλου και παρέμεινε πρώτος μέχρι το τέλος χωρίς να κινδυνεύσει ανοίγοντας συνεχώς την διαφορά του από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο έπιασε πλέον ο Παναθηναϊκός. Οι ερυθρόλευκοι, λογικά, δύσκολα θα έχουν τόσο μέτρια απόδοση για δεύτερη σερί περίοδο. Δεν τους έχει συμβεί στο παρελθόν και με όσα αναμένεται να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, θα περιορίσουν στο ελάχιστο αυτό το ενδεχόμενο. Το πιθανότερο είναι, με τους νέους παίκτες που θα προστεθούν, να δούμε τον Ολυμπιακό της περασμένης διετίας και ακόμη καλύτερο, πιο δυνατό και ανταγωνιστικό.

Έτοιμος στα προκριματικά του Champions League

Οι κινήσεις, πάντως, από πλευράς Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά, μεθοδικά και έγκαιρα. Τούτη την ώρα, μοιάζει η πειραϊκή ομάδα να έχει πολύ χρόνο μπροστά της για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της. Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ειδικά, από τη στιγμή που αναμένονται να γίνουν αρκετές προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό. Οι πρώτες κινήσεις θα πρέπει να φανούν μέχρι το τέλος του μήνα. Οι ερυθρόλευκοι θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα την Τρίτη (17/5) και κάποιοι παίκτες θα φύγουν την Τετάρτη (18/5) για διακοπές. Το μισό ρόστερ όμως δεν θα ξεκουραστεί, καθώς οι διεθνείς ποδοσφαιριστές (και ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς…) θα έχουν παιχνίδια με τις εθνικές τους ομάδες το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Η πειραϊκή ομάδα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για την νέα σεζόν στις 10 ή 12 Ιουνίου, στις 23 του μήνα θα αναχωρήσει για την Αυστρία για το βασικό στάδιο και τα φιλικά ματς και ο Μαρτίνς θέλει να έχει τους βασικούς παίκτες στη διάθεσή του. Έτσι, ώστε να δουλέψει και να δέσει την ομάδα του προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμη στα προκριματικά του Champions League στις 19 ή 20 Ιουλίου. Άλλωστε, στον Ολυμπιακό έχουν πάρει το μάθημα του περασμένου καλοκαιριού και τούτη τη φορά σκοπεύουν να παρουσιαστούν έτοιμοι από κάθε άποψη.]]>