Έναν ακόμη λόγο ώστε οι ελληνικές ομάδες να μην υποτιμούν το Europa Conference League πρόσφερε η πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τα προημιτελικά της νεοσύστατης διοργάνωσης. Οι Θεσσαλονικείς θα βάλουν στα ταμεία τους πάνω από 9 εκατ. ευρώ, χρήματα που φυσικά δεν συγκρίνονται με του Champions League, αλλά είναι αρκετά κοντά στα στάνταρ του Europa League και σίγουρα καθ’ όλα ευπρόσδεκτα.
Ειδικότερα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε από 100.000 ευρώ με τη συμμετοχή του στα προκριματικά απέναντι σε Μποέμιανς και Ριέκα, ενώ με την πρόκριση στους ομίλους εξασφάλισε αυτομάτως 2,94 εκατ. ευρώ. Εκεί, βάσει των αποτελεσμάτων του, κέρδισε 1,5 εκατ. ευρώ από τις τρεις νίκες του, 332 χιλ. ευρώ από τις δύο ισοπαλίες, 325 χιλ. ευρώ από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και περίπου 185 χιλ. ευρώ από το μοίρασμα κάποιων ποσών από την UEFA. Για τη συμμετοχή στα playoffs με τη Μίντιλαντ εισέπραξε 300 χιλ., για τους «16» με τη Γάνδη 600 χιλ. και για τα προημιτελικά με τη Μαρσέιγ 1 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, ο ΠΑΟΚ ως έκτος στην κατάταξη της UEFA μεταξύ των 32 ομάδων στα νοκ άουτ εξασφάλισε την είσπραξη 27 μετοχών 44.500 ευρώ, δηλαδή ακόμη 1.201.500 ευρώ.
Ήδη, λοιπόν, τα εγγυημένα έσοδα του ΠΑΟΚ είναι 8.583.471 ευρώ και σε αυτά θα προστεθούν και τα χρήματα από το market pool, που βασίζεται στα τηλεοπτικά/εμπορικά έσοδα και δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 1 με 1,5 εκατ. ευρώ (θα ανακοινωθεί αργότερα από την UEFA).