Η ποιότητα του φάνηκε από την πρώτη μέρα που μπήκε στο γήπεδο για λογαριασμό της Ομόνοιας και μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ότι είναι από τις λίγες επιτυχημένες μεταγραφές.
Για τον Φουάντ Μπασιρού ο λόγος ο οποίος κόντρα στην ΑΕΛ στον επαναληπτικό του Κυπέλλου έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με την Ομόνοια και βοήθησε στα μέγιστα στο να έρθει η μεγάλή πρόκριση.
Ήταν κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή και ήταν ένας από τους λόγους που η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί και να κάνει φάσεις.
Μπορεί τα φώτα να πέφτουν πάνω σε κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές που επίσης έκαναν πολύ καλή εμφάνιση (όπως π.χ. ο Λέζιακς και ο Λοίζου που ήταν εξαιρετικοί, ακόμα και ο Μάταβς), αλλά ο μέσος από τις Κομόρες ήταν ναι μεν αθόρυβος αλλά ουσιαστικός.
Το 27ο του παιχνίδι με την φανέλα της ομάδας έμελλε να ήταν από τα καλύτερα (ίσως το καλύτερο) και είναι σημαντικό που συνδυάστηκε με πρόκριση…και σώθηκε (για την ώρα) η χρονιά.
Ο Μπασιρού έπαιξε σε τρία ματς Κυπέλλου μαζί με αυτό της Τετάρτης και στα τρία σαν βασικός. Έπαιξσε σε 18 ματς πρωταθλήματος (15 βασικός και 3 αλλαγή) και άλλα έξι στην Ευρώπη. Έπαιξε 2 στο Europa League και τα 2 σαν βασικός και άλλα 4 στο Conference League(3 βασικός και 1 αλλαγή).

Χρίστος Χρίστου