Σοβαρό προβάδισμα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου πήρε η Ομόνοια που πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» επί της Ανόρθωσης.
Οι «πράσινοι» με εξαιρετική εμφάνιση επικράτησαν 2-0 στον πρώτο ημιτελικό και πλέον η πρόκριση είναι στα δικά τους πόδια.
Η Ανόρθωση με βάση το σκορ του πρώτου αγώνα θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να προκριθεί το βράδι της 4ης Μαίου.
Με μια γκολάρα ο Παπουλής άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα έγινε δημιουργός, έδωσε την ασίστ στον Λοίζου στο 36’ και οι νεαρός έκανε το 2-0 που έμελλε να ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Ενδιάμεσα στο 17’ ο Ρισβάνης έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.
Η Ομόνοια διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα στην επανάληψη, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, είχε μάλιστα τις δικές της φάσεις και για τρίτο γκολ, με το 2-0 να παραμένει μέχρι και το φινάλε και τους «πράσινους» να είναι με το ένα πόδι στον τελικό.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Τζουρ, Αρτυματάς, Βερχόβετς (46′ Νοβότνι), Κορέια, Χριστοδουλόπουλος (79′ Χρυσοστόμου), Χουσμπάουερ (46′ Ιωάννου), Ρισβάνης, Εσκοβάλ (55′ Αμπαρτζουμιάν), Κορρέα, Ουάρντα, Χριστοφή (73′ Ντέλετιτς)
Στον πάγκο: Λόρια, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Πόποβιτς, Καλτσάς, Αραγιούρι,  Χρυσοστόμου

ΟΜΟΝΟΙΑ (Ν.Λένον): Φαμπιάνο, Σέχου (76′ Ψάλτης), Γιούστε (63′ Χούμποτσαν), Μάταβς (76′ Κακουλλής), Παπουλής (70′ Ζαχαρίου), Λέζιακς, Μπασιρού, Λανγκ, Λοβέρα (76′ Χαραλάμπους), Ντίσκερουντ, Λοίζου
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Ψάλτης, Κίκο Μποτεάκ,  Παναγιώτου, Τσέποβιτς, Χαραλάμπους, Κακουλλής, Ασάντε

ΣΚΟΡΕΡ: 11′ Παπουλής, 36′ Λοίζου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βερχόβετς, Κορρέα, Χριστοδουλόπουλος/ Λανγκ, Χαραλάμπους
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 8.000

Διαιτητής: Manganiello Gian Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Ghersini Davide
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

 

——————————————————————————————————————————————–

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα.
2′
Καλή προϋπόθεση για την Ομόνοια. Ο Λοίζου μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε σε σώμα αμυντικού της Ανόρθωσης.
8′ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Παπουλής μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα αριστερά αδειάζοντας δύο αντιπάλους, έκανε το γύρισμα και ο Λοίζου με σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα να σταματήσει με δύναμη στο δεξί δοκάρι του Τζουρ.
11′ ΓΚΟΛ 0-1. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ Η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Παπουλής με φαλτσαριστό σουτ από δύσκολη θέση αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζουρ πετυχαίνοντας μια γκολάρα.

17′
Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση. Μόνος από πολύ κοντά ο Ρισβάνης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαμπιάνο, η μπάλα στρώθηκε ξανά στον Ελλαδίτη ο οποίος έκανε νέο πλασέ αλλά αυτή την φορά έσωσε την Ομόνοια ο Γιούστε με σωτήρια παρέμβαση.
21′ Κίτρινη κάρτα στον Βερχόβετς για δυνατό φάουλ στον Παπουλή.
25′  Κίτρινη κάρτα στον Λανγκ για δυνατό φάουλ στον Αρτυματά.
29′ Απειλεί η Ομόνοια. Ο Λοβέρα εκτός περιοχής άδειασε τους Εσκοβάλ και Βερχόβετς, έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ήταν σε ετοιμότητα ο Τζουρ και απέκρουσε σε κόρνερ.
32′ Κίτρινη κάρτα στον Κορρέα για δυνατό φάουλ στον Μάταβς.
34′ Σουτ του του Σέχου μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
36′ ΓΚΟΛ. 0-2. ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. Ασίστ του Παπουλή, ο Λοίζου σταμάτησε ωραία την μπάλα, μπροστά από τον Ρισβάνη την έφερε στο αριστερό και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

44′
Ο Χριστοδουλόπουλος ΄έστειλε την μπάλα με το χέρι στα δίχτυα του Φαμπιάνο, το γκολ δεν μέτρησε και ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Ανόρθωσης.
Τέλος α’ ημιχρόνου
Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου:

Έναρξη β’ ημιχρόνου
46′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Πέρασαν στο παιχνίδι Νοβότνι και Ιωάννου αντί των Βρεχόβετς και Χουσμπάουερ.
48′ Ξεδιπλώθηκε ωραία η Ομόνοια, τελικός αποδέκτης ο Μάταβς ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
49′ Από καλή θέση ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το πλασέ αλλά ήταν αδύναμο και κατέληξε στα χέρια του Φαμπιάνο.
52′ Ευκαιρία για την Ανόρθωση. Μπαλιά του Χριστοφή από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος κατέβασε στο δεύτερο δοκάρι, ελευθερώθηκε, έκανε το σουτ αλλά ο Φαμπιάνο βγήκε και απέκρουσε την μπάλα.
55′ Ζήτησε πέναλτι η Ομόνοια για χέρι του Ρισβάνη σε σουτ του Παπουλή. Ο Ιταλός διαιτητής ήταν κοντά στην φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
57′ Ωραία κίνηση του Λοίζου από αριστερά, έκανε την σέντρα, ο Μάταβτς έπιασε την κεφαλιά ψαράκι αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
58′ Πλασέ του Παπουλή εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
62′ Σουτ του Νοβότνι πάνω από τα δοκάρια.
66′ Ο Χριστοφή υπό την πίεση του Λέζιακς έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
69′ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Παπουλής κινήθηκε ωραία, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Τζουρ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα.
72′ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Μάταβς γύρισε το σώμα μπροστά από τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ο Τζουρ.
73′ Ευκαιρία για την Ανόρθωση. Σέντρα του Ντέλετιτς, σουτ του Ουάρντα στην κίνηση αλλά ο Φαμπιάνο ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.
76′ Τριπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Πέρασαν στο παιχνίδι Χαραλάμπους, Κακουλλής και Ψάλτης αντί των Λοβέρα, Μάταβς και Σέχου.
Τέλος αγώνα
Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

 

——————————————————————————————————————–