Να τα πάρουμε ένα ένα τα πράγματα. Για να το κλείσουμε το θέμα διαιτησίας, η ΑΕΚ έχει το κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για τη φάση στο 65’ και για τη μη αποβολή του Αουρέλιο στο σκληρό φάουλ του Εγγλέζου. Και το δίκιο με το μέρος της.
Όσο για τα υπόλοιπα, για το ότι δεν τοποθετούνται ξένοι διαιτητές στο VAR στα δικά της παιχνίδια ή το ότι ορίζονται τα δικά της ματς ημέρα Δευτέρα, είναι κάτι το οποίο μπορεί να αναλυθεί σε μεταγενέστερο στάδιο –δεν είναι αυτό εξάλλου που έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή.
Πάμε τώρα και στα αγωνιστικά. Παρακολουθώντας το ματς, προσπαθούσα να καταλάβω τι διάολο διαφορετικό είχε η ΑΕΚ του Μπαντία από την ΑΕΚ του Καταλά. Ίδια ακριβώς 11άδα και σύστημα, ίδια ανάπτυξη (;), ίδιο στυλ παιχνιδιού.
Ένας ακόμη αντίπαλος πίεζε ψηλά, ανάγκαζε την ΑΕΚ σε μακρινές μεταβιβάσεις, η κατοχή χανόταν και μπορούσε να βγάζει δεύτερες επιθέσεις, από τις δεύτερες κερδισμένες μπαλιές!
Πόσο διαφορετική μπορεί να γίνει αυτή η ομάδα, όταν άλλαξε τον προηγούμενο της προπονητή με έναν που ουσιαστικά έχει τις ίδιες αρχές και φιλοσοφία; Οκτώ μέρες είχε μπροστά του ο άνθρωπος, δεν περίμενα θαύματα αλλά τουλάχιστον ανέμενα, έστω, κατιτίς διαφορετικό. Μάταια… Κι όμως, δεν είναι η ήττα αυτή που ενοχλεί περισσότερο. Θα το γράψω  όπως ακριβώς το πιστεύω.
Η ΑΕΚ είναι, ΜΑΚΡΑΝ, η πιο SOFT ομάδα του πρωταθλήματος. ΜΑΚΡΑΝ! Δεν είναι απλά οι ευκαιρίες που έχει χάσει για να επανέλθει στη διεκδίκηση του τίτλου, είναι η ΝΩΧΕΛΙΚΟΤΗΤΑ που παρουσιάζουν αρκετοί ποδοσφαιριστές της, λες και δεν υπάρχει πλέον κανένας στόχος!
Πέστε μου εδώ και ένα τρίμηνο, αν εξαιρέσουμε το ντέρμπι με την Ανόρθωση, άντε και με το ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα», ένα ματς, ΜΟΝΟ ΕΝΑ, στο οποίο η ΑΕΚ μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, όπως ΕΠΡΕΠΕ να πράξει στην Πάφο.
Λείπει ο τσαμπουκάς, ο εγωισμός, να βγει μια αντίδραση επιτέλους απ’ αυτήν την ομάδα. Για να κάνεις ομελέτα, θα πρέπει να σπάσεις αυγά. Στο πρώτο του ματς, ο Μπαντία δεν το έκανε. Θα χρειαστεί να το κάνει στα επόμενα παιχνίδια και δη στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Με κάθε κόστος. Όσοι αξίζουν, όσοι θέλουν, όσοι βάλουν νεύρο στο παιχνίδι τους, να μπουν στο γήπεδο.

Υ.Γ. Αλλαγή στο 95’…;

Υ.Γ 1. Η ΑΕΚ έχει πάρει ΜΗΔΕΝΙΚΗ βοήθεια από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. ΤΕΡΑΣΤΙΑ η ευθύνη του Τσάβι Ρόκα, αλλά έχουμε καιρό να τα πούμε.

Υ.Γ 2. Δηλαδή το αγωνιστικό πρόβλημα στην ΑΕΚ ήταν ο… Μάμας;

Υ.Γ 3. Η… βόμβα του καλοκαιριού αγνοείται. Όπως στο 90% των αγώνων της ΑΕΚ.

Ανδρέας Βεντούρης