Με νίκες της Ολυμπιάδας Ν., Property Gallery Απόλλων, AΕΛ και Νέας Σαλαμίνας ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών. Η πρόκριση στο φάϊναλ – φορ θα κριθεί τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 όπου θα ισχύσει  ενδεχομένως και το χρυσό σετ.
«ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ  3-1 (25-23, 30-28, 17-25, 25-13)
Πολύ μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» όπου η Ολυμπιάδα Ν. έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ κερδίζοντας την Ανόρθωση με 3-1 σετ σε 107’. Όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό της Μεγ. Τρίτης στο «ΣΩΤΗΡΕΙΟ», όπου η Ολυμπιάδα χρειάζεται δυο σετ, ενώ η Ανόρθωσις θα επιδιώξει να οδηγήσει την πρόκριση στο «χρυσό» σετ.
Τα δυο πρώτα σετ ήταν πολύ κλειστά με την Ολυμπιάδα να επικρατεί 25-23 και 30-28 κάνοντας το 2-0. Η Ανόρθωσις στο τρίτο σετ έφερε τον προημιτελικό στα μέτρα της κερδίζοντας 25-17 και μείωσε σε 2-1. Στο τέταρτο σετ η Ολυμπιάδα ανασυντάχθηκε κερδίζοντας 25-13 και τον αγώνα 3-1 σετ.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Γ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ): Hudima, Μανίταρου, Mudritskatya, Cudworth, Drodz, Λεωνίδου – Λίμπερο 1: Κούτα, Λίμπερο 2: Xριστοφόρου – Αλλαγές: Πέτρου, Doncuk, Nικολάου.
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ (D. DJORDJEVIC): Shvanska, Ριαλά, Zεμπύλα, Nikolova, Χαραλάμπους, Βασιλείου – Λίμπερο: Δαϋίδ – Αλλαγές: Κωνσταντίνου, Tζιακίδου.
Διαιτητές: Σ. Φλουρής – Κ. Στεφανή
Επόπτες: Μ. Προκοπίου – Μ. Σταματόπουλος
Σημειωτές: Ι. Τοφής – Χ. Πασιουλή
Παρατηρητής Διαιτησίας: A. Kολοκοτρώνης
Παρατηρητής Αγώνα: Β. Γεωργίου
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΙΟΥ: ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΡ. – Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ 0-3  (20-25, 16-25, 24-26)
O Property Gallery Απόλλων έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στο  φάϊναλ –φορ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας. Οι πρωταθλήτριες κέρδισαν μέσα στο Γέρι τον Δικέφαλο με 3-0 σετ σε 67’ και τη Μεγάλη Τρίτη θα επιδιώξουν να σφραγίσουν την πρόκριση στην «ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΡΕΝΑ» O Δικέφαλος Γερίου απέναντι στις πρωταθλήτριες διεκδίκησε τη νίκη και τις ζόρισε. Στον επαναληπτικό της Μεγ. Τρίτης οι «κιτρινόμαυρες» θα επιδιώξουν να βάλουν δύσκολα στις «γαλάζιες».
Στο πρώτο σετ ο Property Gallery Απόλλων επιβλήθηκε 25-20 στο πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ οι πρωταθλήτριες ήταν καλύτερες και κέρδισαν 25-16 κάνοντας το 2-0 σετ. Το τρίτο σετ ήταν το καλύτερο με τον Property Gallery Απόλλων να επιβάλλεται 26-24 και να κερδίζει 3-0 σετ.
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΡ. (Π. ΠΑΥΛΟΥ): Στυλιανού, Οικονομίδου, Karabinovich, Σολωμή, Weg, Lukacs – Λίμπερο: Μαραγκού – Αλλαγές: Παντελίδου, Διάκου.
Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Lavruk, Ιορδάνους, Nogueras, Perez, Λάμπρου, Perez – Λίμπερο 1: Zακχαίου, Λίμπερο 2: Χατζηκωνστάντα – Αλλαγές: Βlizinacova,Χριστοφόρου.
Διαιτητές: Α. Ζορλής – Π. Σαράντης
Επόπτες: Ι. Παπαθεοχάρους – Χ. Παπαχριστοδούλου
Σημειωτές: Α. Χρυσάνθου – Κ. Σουρουλλάς
Παρατηρητής Διαιτησίας: Π. Τοφή
Παρατηρητής Αγώνα: Γ. Καϊλης
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ.ΝΕΟΦΥΤΟΥ: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΕΚ 3-0 (25-20, 25-09, 26-24)
Μεγάλη νίκη για τη Νέα Σαλαμίνα που επικράτησε στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας της ΑΕΚ με 3-0 σετ σε 66’ στο Γυμνάσιο Αγ. Νεοφύτου και απέκτησε το πάνω χέρι για πρόκριση στο φάϊναλ – φορ. Η ΑΕΚ πλέον τη Μεγ. Τρίτη στο «ΚΙΤΙΟΝ» θα ψάξει τη νίκη για να οδηγήσει την πρόκριση σε «χρυσό» σετ.
Οι «ερυθρόλευκες» στα δυο πρώτα σετ ήταν ανώτερες κερδίζοντας με 25-20 και 25-09. Με το 0-2 σε βάρος της η ΑΕΚ που παρατάχθηκε με προπονητή τον Χρίστο Αμύρωτο και χωρίς ξένες προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι πίεσε, αλλά έχασε με 26-24 και η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε 3-0 σετ.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Γ. ΜΠΑΛΛΟΣ): Κόκκινου, Lezhenkina, Palmieri, Θεοδούλου, Προκοπίου, Strefling – Λίμπερο 1: Στεφάνου, Λίμπερο 2: Aνδρέου – Αλλαγές: Γεωργίου, Ιωάννου, Χριστοφή.
ΑΕΚ (ΧΡ. ΑΜΥΡΩΤΟΣ): Χατζηπέτρου, Χαραλάμπους, Κουσιάππα, Βλαδιμήρου, Λάρκου, Aντωνίου – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη – Αλλαγές: Πελεκάνου, Stancu.
Διαιτητές: Ανδρέας Κωνσταντινίδης – Ανδρέας Δανιήλ
«ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ»: ΑΕΛ – LEMESOS VOLLEYBALL 3-0  (25-16, 25-19, 25-19)
Η ΑΕΛ κέρδισε το «μίνι» Λεμεσιανό ντέρμπι με την Lemesos Volleyball 3-0 σε 72΄  στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας και τη Μεγ. Τρίτη στο Λύκειο Πολεμιδιών θα επιδιώξει να ολοκληρώσει την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ. Η Lemesos Volleyball στον επαναληπτικό στην έδρα της θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της για να οδηγήσει την πρόκριση σε «χρυσό» σετ.
Οι «γαλαζοκίτρινες» ήταν καλύτερες κερδίζοντας τα σετ με 25-16, 25-19 και 25-19 με τις «ροζ» να προσπαθούν σε κάθε σετ.
ΑΕΛ (AL. BOSCOVIC): Σπύρου, Stedile, Παύλου, Magdic, Κasprzak, Πεχλιβάνη – Λίμπερο 1: Κωνσταντίνου, Λίμπερο 2: Κυπριανού – Αλλαγές: Κατσουνωτού, Σίσκου.
LEMESOS VOLLEYBALL (Α. ΣΠΥΡΟΥ):Dobracinovic, Hormann, Στ. Ιωάννου, Komlenovic, Σιδερά, Summer – Λίμπερο 1: Μιχαήλ, Λίμπερο 2: Καραολή – Αλλαγές: Αλ. Ιωάννου, Λάσπου, Σιαπάνη.
Διαιτητές: I. Mιτσής – Ν. Αντωνίου
Επόπτες: Σ. Ιωάννου – Α. Αντωνίου
Σημειωτές: Ε. Σιαπάνη – Δ. Πέτρου
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γ. Σοφοκλέους
Παρατηρητής Αγώνα: Σ. Σταύρου