Η Ομόνοια αρνείται να χάσει. Η πρωταθλήτρια σε ένα εκπληκτικό Τελικό στο φάϊναλ – φορ του 49ου Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Ανδρών κέρδισε την ισάξιά της Νέα Σαλαμίνα με 3-2 σετ σε 2 ώρες και 27’ (133 λεπτά) έκανε το νταμπλ και σήκωσε το 8ο Κύπελλο στην ιστορία της.
Όπως και στον ημιτελικό με την Ανόρθωση η Ομόνοια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού έχανε 1-0 και 2-1 και  14-11 στο τάϊ – μπρέικ, αλλά τελικά κέρδισε.
Η Νέα Σαλαμίνα έκανε εκπληκτικό Τελικό έφθασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά δεν άντεξε και έχασε στο τάϊ – μπρέικ.
Η Νέα Σαλαμίνα με βολίδα στο σέρβις του Balaque προηγήθηκε  03-01 με την έναρξη του Τελικού. Η Ομόνοια κατάφερε να μειώσει στον πόντο με λάθος του κύριου εκφραστή των «ερυθρόλευκων» επιθέσεων (Balaque), αλλά η Νέα Σαλαμίνα με άσο του Κωνσταντίνου Παφίτη αύξησε στο +3 06-03. Οι πρωταθλητές με άσο Leontyev και τον Soouza  βρέθηκαν μπροστά με 07-06, αφού τα σέρβις του Ρώσου ήταν «φαρμάκι». Από την αντίπερα ο Balaque έκανε φοβερό ξεκίνημα και οδηγούσε τη Ν. Σαλαμίνα (09-09).
Η Ομόνοια δεν κατάφερε να τελειώσει επιθέσεις από τον κεντρικό άξονα με τον Άγγελο Αλεξίου και η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε 12-10, ενώ ο Balaque συνέχισε να «πυροβολεί» με τους «ευθρόλευκους» να αυξήσουν σε 15-12. Η ομάδα του Σάββα Σάββα κατάφερε να εξανεμήσει το «ευθρόλευκο» προβάδισμα μειώνοντας στον πόντο 15-14. Με νέο άσο από τον Bruque αυτή τη φορά η Νέα Σαλαμίνα αύξησε στο +2 18-16 με τον Σάββα Σάββα να καλεί σε τάϊμ – άουτ. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν 20-20 με τον Soouza,  με το πρώτο σετ να προσφέρει συγκινήσεις με τις δυο ομάδες στη τελική ευθεία να είναι ισοδύναμες. Ο Dimitry Leontyev έδωσε «αέρα» δυο πόντων στην Ομόνοια 23-21 με τον Κυριάκο Αδάμου να καλεί σε τάϊμ – άουτ.  Με αιχμή τον Ρώσο ακραίο και άσο του Νικόλα Ελευθερίου η Ομόνοια πήρε το σετ με 25-22 σε 27’ και προηγήθηκε 1-0 στον Τελικό.
Το πρώτο σετ του Τελικού ήταν εξαιρετικό. Η Νέα Σαλαμίνα άρχισε καλύτερα, προηγήθηκε μέχρι και +3 15-12 , αλλά η Ομόνοια βρήκε τις λύσεις και γύρισε τα δεδομένα κερδίζοντας με 25-22 με αποτέλεσμα να προηγηθεί.
Η Νέα Σαλαμίνα με καλές άμυνες κατάφερε να προηγηθεί 05-01 με δυο διαδοχικούς πόντους από Κ.Παφίτη και Balaque στο δεύτερο σετ. Οι «ευθρόλευκοι» χτυπούσαν σε αυτό το σετ με τους Barreto και Παφίτη διατηρώντας προβάδισμα ασφαλείας 09-04 με τον κόουτς των πρωταθλητών να καλεί σε τάϊμ –άουτ. Με τον Νικόλα Ελευθερίου και άσο του Προδρόμου  η Ομόνοια μείωσε στον πόντο 10-09 με τον Κυριάκο Αδάμου να καλεί σε τάϊμ – άουτ.
Η  Νέα Σαλαμίνα με λάθη της Ομόνοιας ξέφυγε με τέσσερις πόντους 15-11 με τον Σάββα Σάββα να καλεί  τους παίκτες του σε τάϊμ – άουτ. Με πόντους από Αυγουστίνο Σαββίδη και Κωνσταντίνο Παφίτη οι «ερυθρόλευκοι» διατήρηθηκαν στο προβάδισμα του +4 , αλλά η Ομόνοια με πολύ καλό σέρβις του Προδρόμου μείωσε στον πόντο 19-18 εν ριπή οφθαλμού. Με μπλοκ του Σαββίδη η Νέα Σαλαμίνα ξέφυγε με 21-18. Με σέρβις του Χατζηβασίλη η Νέα Σαλαμίνα έβαλε πολύ δύσκολα στην  Ομόνοια και κέρδισε 25-21 σε 26’ και ισοφάρισε 1-1 τον Τελικό, παρά το ότι με πόντο του Ελευθερίου οι «πράσινοι» μείωσαν στον πόντο 22-21.
Η Νέα Σαλαμίνα ήταν κυρίαρχη στο δεύτερο σετ και συνεχώς μπροστά στο σκορ ακόμα και με διαφορά ασφαλείας. Η Ομόνοια κατάφερνε να μειώνει όμως στο φινάλε του σετ η Νέα Σαλαμίνα με άψογα σέρβις του Χατζηβασίλη κέρδισε το σετ.
Οι «ευθρόλευκοι» άρχισαν καλύτερα το τρίτο σετ και με άσους του Balaque (έκανε μέχρι το σημείο αυτό εκπληκτικό Τελικό) προηγήθηκε 07-01. Η Ομόνοια κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και με άσο του Soouza μείωσε στο  -3 08-05. Η Νέα Σαλαμίνα αύξησε ξανά στο +5 αλλά η Ομόνοια με τον Ελευθερίου μείωσε στους δυο αναγκάζοντας τον Κ, Αδάμου να πάρει τάίμ – άουτ.
Η Νέα Σαλαμίνα εξακολουθούσε να βρίσκει λύσεις. Ένα διπλό μπλοκ από Παφίτη – Σαββίδη έφερε εκ νέου το + 5 για την ομάδα της Αμμοχώστου 16-11, το οποίο διατήρησε με άσο ο Balaque. H Oμόνοια δεν είχε λύσεις και ο Barreto διαμόρφωσε το 22-15 για τους «ερυθρόλευκους». Το τρίτο σετ κατέληξε στη Νέα Σαλαμίνα που κέρδισε σε 26’ με 25-18 και ανέτρεψε τα δεδομένα στον Τελικό αφού προηγήθηκε 2-1 σετ.
Η Νέα Σαλαμίνα ξεκίνησε ιδανικά το τρίτο σετ και με ηγέτες τους Balaque, Σαββίδη και Παφίτη πήρε το τρίτο σετ απέναντι σε μια Ομόνοια που δεν είχε λύσεις όταν πλησίαζε.
Νέο δυνατό ξεκίνημα για τη Νέα Σαλαμίνα. Στο τέταρτο σετ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 07-03, αφού έλεγχαν πλήρως το σετ. Η Ομόνοια αντέδρασε όμως και κατάφερε να μειώσει στον πόντο 07-06 με σερί 04-00 με καρφί του Soouza και μπλοκ του Αλεξίου παίρνοντας ψυχολογία.
Ο Τελικός σε αυτό το σετ ήταν αμφίρροπος με την Ομόνοια να τελειώνει φάσεις και τη Ν. Σαλαμίνα να μην την αφήνει να ξεφύγει (13-11). Με κόκκινη κάρτα στον Soouza (μπήκε στο αντίπαλο τερέν) το σκορ διαμορφώθηκε 14-12, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 16-15. Η Ομόνοια βρέθηκε ξανά στην πρωτοπορία με +3 με 21-18.. H Νέα Σαλαμίνα με τον Balaque μείωσε στον πόντο 23-22, αλλά η Ομόνοια κατάφερε να επιστρέψει στον Τελικό κερδίζοντας 25-22 σε 28’ ισοφαρίζοντας τον Τελικό σε 2-2 σετ.
Το τέταρτο σετ ήταν ντέρμπι, αφού παρά το καλό ξεκίνημα της Νέας Σαλαμίνας η Ομόνοια αντέδρασε και μετά τα μέσα του σετ βρήκε τις λύσεις που ήθελε για να ισοφαρίσει.
Απόλυτα ισορροπημένο το τάϊ – μπρέικ στα αρχικά του στάδια με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία. Η Νέα Σαλαμίνα βρήκε τρόπο να προηγηθεί 08-05 με την αλλαγή του τερέν.  Η ομάδα του Σ. Σάββα  μείωσε στο -1 10-09  σε κρίσιμο σημείο για την έκβαση του Τελικού, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν σε 12-10. Με καρφί  του Balaque η  Νέα Σαλαμίνα έφθασε μια ανάσα από τον Τίτλο 14-11, αλλά ο Ελευθερίου μείωσε στον πόντο 14-13 σε ένα φοβερό σετ. Η Ομόνοια ισοφάρισε 14-14 με τη Νέα Σαλαμίνα να προηγείται με 15-14. Τελικά, ο Balaque από κορυφαίος έγινε ο μοιραίος και αστόχησε στην τελευταία επίθεση για να κερδίσει η Ομόνοια 17-15 σε 22’ εξασφαλίζοντας τη νίκη με 3-2 σετ, το νταμπλ και το 8ο Κύπελλο στην ιστορία της.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ):Lescov, Ελευθερίου, Προδρόμου, Soouza, Leontyev, Αλεξίου – Λίμπερο:Παπαχριστοδούλου.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (K. ΑΔΑΜΟΥ):Bruque, Σαββίδης, Balaque, Baretto, Παφίτης, Νικολάου – Λίμπερο: Iωάννου – Αλλαγές: Χατζηβασίλη.
Διαιτητές: Aνδρέας Δανιήλ – Χρίστος Μαϊφόσιης
Οι απονομές έγιναν από τον πρόεδρο του ΚΟΑ  Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς.
MVP ο Lescov
Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Μολδαβός πασαδόρος της Ομόνοιας Marin Lescov.
Ο αγώνας έγινε στην παρουσία του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ανδρών Νίκου Ζαλμά.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ