Η Ανόρθωση πήρε ότι έδωσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και η ήττα αυτή αποτελεί ασφαλώς πισωγύρισμα, στην προσπάθειά της για εξασφάλιση (σε πρώτη φάση) της δεύτερης θέσης ή και (αν δημιουργηθούν προϋποθέσεις) της πρώτης.
Αν εξαιρέσουμε κάποια μικρά καλά διαστήματα που είχε στο ματς, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, στο υπόλοιπο του αγώνα απογοήτευσε με την απόδοσή της και εμφάνισε, ξανά, τις παλιές κακές συνήθειες της. Αναφερόμαστε στην προβληματική ανασταλτική λειτουργία.
Η προηγούμενη φορά που δέχθηκε τρία γκολ, ήταν στην ήττα από την ΠΑΕΕΚ με 3-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Στις 4 Δεκεμβρίου. Πέρασε ένα τρίμηνο για να δεχθεί και πάλι τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε ένα παιχνίδι.
Το κακό για την «κυρία» είναι πως η εμφάνιση αυτή και το αποτυχημένο αποτέλεσμα, ήρθαν σε μια περίοδο που έδειχνε ότι πήρε τα πάνω της και είχε δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στον κόσμο, τον οποίο ωστόσο απογοήτευσε το βράδυ του Σαββάτου.
Μπορεί να αντιστρέψει ξανά το κλίμα την ερχόμενη Τετάρτη κι εκεί οφείλει να επικεντρώσει την προσοχή της, δηλαδή στον πρώτο προημιτελικό αγώνα κυπέλλου με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο τραυματισμός του Κωστάκη Αρτυματά από τον αγώνα με την ΑΕΚ, καθώς και η περίπτωση του επίσης τραυματία Βερχόβετς. Εκτός θα είναι σε άλλο ένα ματς ο Ντέλετιτς που πάντως είναι κοντά στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Ανδρέας Βεντούρης