Η EuroLeague συνεχίζεται χωρίς τις τρεις ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Ούνικς Καζάν) προς το παρόν, με το πρώτο πιάτο της 28ης αγωνιστικής να περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις. Δίχως ελληνική συλλογική παρουσία (τόσο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ όσο και ο Ολυμπιακός παίζουν το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαρτίου), αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα συμβούν στο Palau Blaugrana.
Ο λόγος; Ο Νικ Καλάθης έχει την ευκαιρία να περάσει στο Νο1 στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague σε ό,τι αφορά στις ασίστ. Ο 32χρονος πόιντ γκαρντ βρίσκεται μόλις μία τελική πάσα πίσω από την κορυφή (εκεί που βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης), με την αναμέτρηση απέναντι στη Μονακό να αναμένεται να έχει ιστορικό χαρακτήρα για τον ίδιο.
Από εκεί και πέρα, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση του Sinan Erdem Dome ανάμεσα σε Αναντολού Εφές και Φενέρμπαχτσε. Οι δύο τουρκικές ομάδες βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή έξω από την οκτάδα της κατάταξης, όπερ και σημαίνει πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα του τελικού για αμφότερες. Ήδη, οι γηπεδούχοι ανακοίνωσαν το sold out, προσδοκώντας σε νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στην post season.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

  • Αναντολού Εφές – Φενέρμπαχτσε (3/3, 19:30, Novasports 4HD)
  • Ερυθρός Αστέρας – Μπασκόνια (3/3, 20:00, Novasports Start)
  • Άλμπα – Ζάλγκιρις (3/3, 21:00, Novasports 5HD)
  • Μπαρτσελόνα – Μονακό (3/3, 22:00, Novasports 4HD)