Όταν έφευγε από το… μακελειό στην πρώην Γιουγκοσλαβία για ένα καλύτερο αύριο αλλά περισσότερο για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, ο Μιλένκο Σπόλιαριτς ούτε που φανταζόταν την ζωή που θα ακολουθούσε στην Κύπρο.

Ήρθε εδώ, ένιωσε την πατρίδα μας δική του, ανέβασε επίπεδο του ποδοσφαίρου μας και ο μόνος τρόπος να ανταποδώσει την φιλοξενία ήταν να ενισχύσει την Εθνική μας ομάδα. Το έκανε και με το παραπάνω πανηγυρίζοντας τεράστιες νίκες με το εθνόσημο μας στο στήθος και… ακόμα συνεχίζει.
Πως συνεχίζει;
Τον Μάρτιο του 2019 έπαιξε στην Εθνική ανδρών ο γιος του Ματία Σπόλαριτς ο οποίος μετρά μέχρι στιγμής 13 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Χθες Πέμπτη 24 Μαρτίου η ιστορία συνεχίστηκε. Στο 90+2 της αναμέτρησης της Εθνικής μας με την Εσθονία για τα πλέι άουτ του Nations League ο Νίκος Κωστένογλου φώναξε τον Ντανίλο Σπόλιαριτς και τον έβαλε στην θέση του Παπουλή. Ήταν το ντεμπούτο του μικρότερου από τρεις γιους του Μιλένκο ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός και συνέχισε την παράδοση της οικογένειας.

Χρίστος Χρίστου