Νταβίντ Μπαντία λοιπόν. Ο Ισπανός τεχνικός αποτέλεσε τον εκλεκτό του Τσάβι Ρόκα για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Νταβίντ Καταλά κι ασφαλώς θα κρίνουμε τον άνθρωπο αναλόγως με το τι θα παρουσιάσει η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο υπό την καθοδήγησή του, μολονότι μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά.
Άδικο ή όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει αδικία ή δικαιοσύνη, από τη στιγμή που ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόταση να βάλει τα χέρια του στη φωτιά για να βγάλει τα κάστανα.
Ασφαλώς όμως, δεν πρόκειται να κριθεί το ίδιο αυστηρά όπως ο Τσάβι Ρόκα. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η ευθύνη για το συγκεκριμένο κομμάτι πάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον Καταλανό τεχνικό διευθυντή.
Αυτός επέμενε για την πρόσληψη του Μπαντία (γνωρίζονται καλά και λέγεται μάλιστα ότι έπαιξε ρόλο στον ερχομό του στην Κύπρο καθώς διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον μάνατζέρ του, Νταβίντ Σολάρι), συνεπώς, θα κριθεί γι’ αυτή την επιλογή του και μάλιστα πολύ αυστηρότερα σε σχέση με την επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι να προσλάβει τον Νταβίντ Καταλά. Διότι τότε τα δεδομένα ήταν αλλιώς, ενώ τώρα κρίνονται οι στόχοι-και οι κόποι-μιας ολόκληρης χρονιάς.
Με άλλα λόγια, αυτός που κρατάει την… καυτή πατάτα στα χέρια του δεν είναι ο Νταβίντ Μπαντία. Είναι ο Τσάβι Ρόκα.

Ανδρέας Βεντούρης