Αυτό που πριν από λίγες μέρες έμοιαζε απίθανο, πλέον είναι το επικρατέστερο σενάριο. Αύριο ή μεθαύριο ξεκινάει ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει.
Έγκυροι αναλυτές διαβλέπουν πίσω από τις κινήσεις των ηγετών των δυο χωρών διάθεση να βρεθεί κοινός τόπος και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες:
«Μόλις εκπονηθούν αμοιβαίες αντινομικές μορφές, θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση, δηλαδή ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αύριο, μεθαύριο», σημείωσε σύμβουλος του Ζελένσκι στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας, την Κυριακή.
Υπάρχουν διάφορες προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή μεταξύ των οποίων και οποίων και η στρατιωτική διευθέτηση. Είναι προφανές ότι και οι δυο πλευρές αναζητούν φόρμουλα για την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των στρατευμάτων.
Ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να είναι ο πιο δύσκολος και αυτός που θα δώσει για πρώτη φορά την ελπίδα να δούμε λευκό καπνό μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων.