Η ΑΕΛ στην φετινή χρονιά δεν έχει την εκτελεστική ικανότητα όπως είχε πέρσι (57 γκολ πέρσι, 30 φέτος προς το παρών), παρόλα αυτά κατάφερε να έχει και φέτος διψήφιο αριθμό σκόρερ. Ο Μάνουελ Τόρες με το γκολ του κόντρα στην ΠΑΕΕΚ έγινε ο αριθμός δέκα σκόρερ της ομάδας για φέτος στο πρωτάθλημα. Οι υπόλοιποι εννέα είναι οι Τσέποβιτς, Μιλιντσεάνου, Έουλερ, Μαΐντεβατς, Μάζουρεκ, Τεσέιρα, Σάντος, Μαρόσα και Ανδρέου.
Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στον φετινό κατάλογο των σκόρερ είναι το γεγονός ότι έχει μόλις ένα Κύπριο σκόρερ τον Άγγελο Ανδρέου που είχε βρει δίχτυα τον περασμένο Δεκέμβριο κόντρα στον Ολυμπιακό. Αντίστοιχα πέρσι η ΑΕΛ είχε δεκαοχτώ διαφορετικούς σκόρερ και πέντε Κύπριους που είχαν βρει δίχτυα.
Ακόμη βέβαια υπάρχουν άλλες επτά αγωνιστικές όμως η απόσταση των γκολ πέρσι και φέτος δεν μπορεί να καλύπτει και η μείωση της παραγωγικότητας έχει επηρεάσει και βαθμολογικά την ομάδα. Στατιστικά μιλώντας η ΑΕΛ «έχασε» τους πρώτους τρεις σκόρερ της πέρσι, Μαέ, Μπάμπιτς και Ντανίλο που είχαν πετύχει συνολικά 26 γκολ. Ακόμη και το τέταρτος περσινός της σκόρερ ο Ριέρα (6 γκολ) φέτος δεν έχει καταφέρει να σκοράρει.
Οι πρώτοι σκόρερ Τσέποβιτς και Μιλιντσεάνου έχουν 11 γκολ δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν τις περσινές επιδόσεις χωρίς να έχουν εννοείται την αποκλειστική ευθύνη. Αν βάλουμε και στην εξίσωση τους επόμενους, Έουλερ και Μαϊντεβατς πάμε στα 17 γκολ, αριθμός που απέχει από τα αντίστοιχα 30 των περσινών τεσσάρων πρώτων σκόρερ αντίστοιχα.

Αριστείδου Μιχαήλ