Ο Νταβίντ Καταλά μίλησε σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου αγώνα των πλέι οφ με αντίπαλο την Ανόρθωση.

-Πρώτο σχόλιο για το ντέρμπι: «Αρχίζουμε τα πλέι οφ, δουλέψαμε σκληρά τους προηγούμενους επτά μήνες γι’ αυτή τη διαδικασία. Θα πάμε με το όραμά μας για να αρχίσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

-Αν πιστεύει ότι η ομάδα του έχει τις δυνάμεις να βγει από την κρίση: «Η ομάδα είναι έτοιμη. Οι τελευταίοι δύο μήνες μας έκαναν πιο δυνατούς. Τους παίκτες, εμένα ως προπονητή. Είμαστε στο καλύτερο σημείο για να αρχίσουμε τα πλέι οφ».

-Αν πιστεύει στον τίτλο: «Πάντα πιστεύω, τίποτα δεν αλλάζει. Είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε».

-Τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Ιβάν είναι έτοιμος. Για τον Γκιούρτσο θα πρέπει να περιμένουμε, θα είναι διαθέσιμος στις επόμενες βδομάδες. Θα αναμένουμε μέχρι αύριο και για τον Άνχελ. Είναι τιμωρημένοι οι Ρόμο και Τάντι».

-Αν θα δούμε ξανά τριάδα στην άμυνα ή θα προβεί σε διαφοροποιήσεις: «Δεν θα ανοίξω τα χαρτιά μου, αν πω τον τρόπο που θα αγωνιστούμε θα το κάνω πιο εύκολο για τον Τιμούρ».

-Αν θεωρεί ότι οι τελευταίες νίκες ανέβασαν τη ψυχολογία: «Ηταν καλό το ότι πήραμε την πρόκριση. Δεν ήταν εύκολο. Είμαστε σε ένα καλό σημείο, πιστεύω στην ομάδα».

-Πόσο καθοριστικός είναι ο αγώνας με την Ανόρθωση όσον αφορά τις ελπίδες για τη διεκδίκηση του τίτλου: «Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε με νίκη. Μέσα από την εμπειρία που έχω σαν ποδοσφαιριστής, ένα καλό ξεκίνημα επηρεάζει θετικά την πορεία της ομάδας στη συνέχεια».

-Αν υπάρχει περισσότερη πίεση στην ομάδα: «Είναι φυσιολογική η πίεση. Έχουμε το όραμα και την ενέργεια γι’ αυτά τα παιχνίδια».

Αν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου τον βρίσκουν ικανοποιημένο: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δουλεύουν σκληρά, έχουν προσαρμοστεί στην ομάδα. Κάποιοι απ’ αυτούς δεν πήραν πολλά λεπτά συμμετοχής αλλά στα επόμενα παιχνίδια θα έχουν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο».

-Αν ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση επί της ΠΑΕΕΚ, είναι ικανός να… ξυπνήσει την ομάδα αγωνιστικά: «Δείχνει τον χαρακτήρα που έχει η ομάδα. Το δείξαμε και στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΛ, ότι παλεύει μέχρι το τέλος για το αποτέλεσμα».

-Γιατί άλλαξε το σύστημα στο ματς με την ΠΑΕΕΚ: «Θεωρήσαμε πως θα ήταν το καλύτερο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παικτών και με τα δύο συστήματα. Μας στοίχισαν τα λάθη που κάναμε, έπρεπε να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα».

-Για το πρόβλημα του Άνχελ: «Είναι μυϊκό, θα δούμε πότε θα επανέλθει».

-Αν περίμενε περισσότερα από τους νεοφερμένους: «Όσοι κάνουν αυτές τις ερωτήσεις, δεν βλέπουν τις προπονήσεις. Δεν είναι εύκολο να αγωνιστείς σ’ αυτή την ομάδα, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλους. Η αλήθεια είναι ότι ο Άλτμαν πήρε περισσότερο χρόνο, είμαι σίγουρος θα μας βοηθήσουν περισσότερο στη συνέχεια και στα παιχνίδια».

-Πού θα κριθεί το ντέρμπι με την Ανόρθωση: «Περιμένω παρόμοια παιχνίδια σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε την Ανόρθωση και μας ξέρει. Πρέπει να βγάλουμε προσωπικότητα, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Το κάναμε ήδη μία φορά, μπορούμε να το ξανακάνουμε».

-Αν τον στενοχωρεί η κριτική που δέχεται από μερίδα φιλάθλων: «Όχι, δεν με ενοχλεί. Με κάνει καλύτερο ως προπονητή κι ως άνθρωπο. Είναι φυσιολογικό. Δεν μπορούν να είναι όλοι ικανοποιημένοι ή να λένε συνεχώς όλοι καλά λόγια για μένα».

-Για την κατάσταση της Ανόρθωσης: «Με ρωτάτε για την εξαιρετική κατάσταση στην Ανόρθωση, αλλά είμαστε πιο πάνω στη βαθμολογία. Οφείλουμε να είμαστε πιο θετικοί, δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν και να κρατάμε το χειρότερο σενάριο. Μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα στο αυριανό παιχνίδι. Είναι το τέλειο παιχνίδι για να παρουσιαστούμε θετικοί και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».