Ήταν Νοέμβριος του 2009, όταν ο Αντόνιο Κόντε γνώριζε τρεις συνεχόμενες ήττες σε επίπεδο πρωταθλήματος, όντας προπονητής της Αταλάντα! Πέρασαν 13 χρόνια από τότε, τίτλοι σε Ιταλία και Αγγλία και μία… επιστροφή στην Premier League για να αναβιώσει η ιστορία!

Είναι δεδομένο πως η άφιξη του Αντόνιο Κόντε στην Τότεναμ άλλαξε προς το καλύτερο την ψυχοσύνθεση της ομάδας. Τα θετικά αποτελέσματα  έκαναν άμεσα την εμφάνισή τους, η ανασταλτική λειτουργία των Λονδρέζων βελτιώθηκε και αυτομάτως αυξήθηκαν και οι πιθανότητες για είσοδο στην τετράδα και συμμετοχή στο επόμενο Champions League.

Ωστόσο, το δύσκολο κομμάτι για τον έμπειρο Ιταλό προπονητή θα ήταν η διαχείριση των αποτελεσμάτων που ήταν αντιστρόφως ανάλογα με την επική ανατροπή της ομάδας του επί της Λέστερ.

Η «κατηφόρα» ξεκίνησε στο ντέρμπι του Λονδίνου και στην ήττα από την Τσέλσι (2-0), αλλά η συνέχεια ήταν χειρότερη από μία ήττα που… υπολογίζεται, όπως αυτή με τους «μπλε».

Η Τότεναμ έχασε από την Σαουθάμπτον στο «σπίτι» της με ανατροπή (2-3) και σαν να μην έφτανε αυτό, είδε την Γουλβς να «γράφει» ιστορία απέναντί της, μιας και πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της στην Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πρόκειται λοιπόν για τρεις συνεχόμενες ήττες, εκ των οποίων οι δύο λαμβάνουν χώρα στο Λονδίνο και «πληγώνουν» ακόμη περισσότερο τον ούτως ή άλλως… πληγωμένο Αντόνιο Κόντε.

Ο Ιταλός έχασε για πρώτη φορά στην καριέρα του την τελευταία δεκαετία σε τρία συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος, με την… τελευταία να χρονολογείται τον Νοέμβριο του 2009!

Τότε βρισκόταν στην Αταλάντα και είχε ηττηθεί από Λιβόρνο, Κάλιαρι και Γιουβέντους, δεχόμενος εννέα γκολ σε τρία ματς. Δύο λιγότερα από όσα βιώνει τώρα στην Premier League, ενώ βρήκε δίχτυα δύο φορές. Όσες δηλαδή σκόραρε και στο «Νησί», με τα αποτελέσματα ωστόσο να έχουν ως συνέπεια το «μηδέν» εις το πηλίκον!