Δεν τίθεται θέμα εξίσωσης των δύο γεγονότων. Άλλο η βλακεία που έκανε ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Ουάρντα μετά το ντέρμπι και η οποία βλακεία κατά τον εκπρόσωπο τύπου της Ανόρθωσης, πιθανόν να ήταν υπόδειξη κόρνερ, θέλοντας να ισοφαρίσει τη λάθος ερμηνεία που είχε δώσει ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, όταν ο Σόουζα έδειχνε το μεσαία δάχτυλο στην κερκίδα της ΑΕΛ και πολύ αλλιώς η αλητεία που έκαναν οι νυκτοβάτες στον αυτοκινητόδρομο, σε βάρος του λεωφορείου που μετέφερε την αποστολή της Ανόρθωσης.
Δύο εντελώς διαφορετικά περιστατικά. Και αν για την βλακεία του επιπόλαιου Ουάρντα μπορεί κάποιος να βρει έστω ένα ελαφρυντικό, λόγω του πρότερου βίου που κουβαλά ο Αιγύπτιος σε θέματα συμπεριφοράς και είναι η αιτία για να μείνει στάσιμος σε ότι αφορά την καριέρα του, παρόλο ότι είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, κανένας μα κανένας δεν μπορεί να παίζει με ενέργειες τέτοιες όπως έκαναν οι μάγκες στον αυτοκινητόδρομο, κάτω από την κάλυψη του σκότους.
Αυτοί λοιπόν οι άγνωστοι μάγκες- αλήτες που σαφώς και δεν θα βρεθούν ποτέ, αφού δεν θυμάμαι πότε η Κυπριακή αστυνομία, κατάφερε να βρει άκρη μετά από τέτοιες ενέργειες, έχουν δύο επιλογές.
Η πρώτη επιλογή, να αυτοπαραδωθούν και να ομολογήσουν την αλητεία και η δεύτερη να βρουν από μόνοι τους τρόπο, να εξαφανιστούν. Όχι από τα γήπεδα, αλλά και από την καθημερινότητα.
Αν νομίζουν ότι, επειδή δεν πρόκειται να τους ανακαλύψει η αστυνομία, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και χωρίς να νιώθουν τύψεις, μάλλον πλανώνται. Κάποια στιγμή είμαι σίγουρος, ότι θα την πάθουν. Είτε μετά από άλλη παρόμοια αλητεία στην οποία θα προβούν, είτε μέσω άλλου τρόπου.
Αποκλείεται να την βγάλουν καθαρή στη ζωή τους. Από την στιγμή που επιχείρησαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή, όσων επέβαιναν στο λεωφορείο, να περιμένουν ότι έχουν oι καιροί γυρίσματα.
Υ.Γ Να υπολογίσουν σωστά οι αρμόδιοι, ότι υπάρχει ο ρεβανσισμός στη ζωή ορισμένων. Εν όψει του ότι οι ομάδες ΑΠΟΕΛΑνόρθωση θα αγωνιστούν άλλες τέσσερις φορές μετά και την κλήρωση του κυπέλλου, καλά κάνουν να λάβουν από τώρα τα μέτρα, για να μην συμβούν χειρότερα από την επίθεση στο λεωφορείο.

Μιχάλης Παπαγεωργίου