Είναι δεδομένο πως η Premier League αποτελεί ένα από τα πιο απρόβλεπτα, αν όχι το πρώτο, πρωταθλήματα στον κόσμο αγωνιστικά. Δεν ξέρεις ποτέ τι να περιμένεις, δεν φανταζόταν ποτέ κανείς πως η ΚΠΡ θα ήταν η ομάδα που θα στερούσε πριν από μία δεκαετία ένα πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ναι, αναφερόμαστε στην ημέρα που ο Κουν Αγουέρο έγινε ήρωας! Ωστόσο, το πρωτάθλημα στο «Νησί» είναι απρόβλεπτο ακόμη και όταν η μπάλα δεν… τσουλάει στο χορτάρι. Όπως ακριβώς συνέβη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Πίστευε κανείς πως η Νιούκαστλ θα ήταν η ομάδα που θα έχει δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα κατά την διάρκεια μίας ολόκληρης μεταγραφικής περιόδου; Πίστευε κανείς πως η Άρσεναλ θα μείνει με… 20 παίκτες για το υπόλοιπο της σεζόν, αφήνοντας χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα τον μέχρι πρότινος αρχηγό της; Πίστευε κανείς πως η Λίβερπουλ δεν θα προλάβαινε να ολοκληρώσει μεταγραφή, ενώ διαπραγματευόταν με την Φούλαμ;

Δύσκολο! Όσο δύσκολο ήταν και να επιλέξουμε την καλύτερη ενδεκάδα, που προέκυψε τις τελευταίες 30 ημέρες που παρήλθαν, έχοντας στην εξίσωση ονόματα όπως του Τρίπιερ, του Φαν ντε Μπέεκ, του Κουτίνιο, του Λουίς Ντίας, του Έρικσεν, του Ντέλε Άλι, του Μπρούνο Γκιμαράες και του Κρις Γουντ!

Αυτομάτως, κάποιος θα έμενε έξω… Συνεπώς, επιλέξαμε το κοινότυπο σύστημα του 4-2-3-1, μην επιλέγοντας στους «εκλεκτούς» τον Κουτίνιο λόγω δανεισμού και τον Ντέλε Άλι, λόγω αγωνιστικής κατάστασης, αλλά και εξαιτίας του… Κρίστιαν Έρικσεν.

Μία τέτοια επιστροφή αυτομάτως μπαίνει στην συζήτηση και αντικαθιστά τους υπολοίπους. Όσον αφορά τον προπονητή; Αυτός είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ, μιας και ο Στίβεν Τζέραρντ είχε υπογράψει νωρίτερα.

Ο πρώην προπονητής της Τσέλσι συμφώνησε με την Έβερτον και επιστρέφει στους πάγκους μετά από ένα χρόνο. Έναν χρόνο ακριβώς μετά, ποιοι πιστεύετε από τους παρακάτω πως θα είναι ακόμη στην Premier League;

Ας δούμε μαζί την ενδεκάδα που επιλέξαμε:

Όλσεν,  Τρίπιερ, Τσέιμπερς, Μπερν, Λούκας Ντιν, Κοζουόφσκι, Φαν ντε Μπέεκ, Λουίς Ντίας, Έρικσεν, Μπρούνο Γκιμαράες, Γουντ

Στον πάγκο επίσης θα αφήναμε τον Βέργκοστ και τον Άλβαρες της Μάντσεστερ Σίτι! Ο πρώτος θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και ο δεύτερος θα ενταχθεί στην Premier League μετά το καλοκαίρι. Τότε που και ο Φάμπιο Καρβάλιο θα συμμετάσχει στην αντίστοιχη συζήτηση του μεταγραφικού διμήνου!