Πέντε μήνες μας χωρίζουν πριν από το πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τις τέσσερεις από τις πέντε ομάδες μας που θα εξασφαλίσουν θέση στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 2022-23. Ιδού αναλυτικά παρακάτω το πότε αρχίζουν οι υποχρεώσεις της ευρωπαϊκής μας… πεντάδας:

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ: Θα αρχίσει από το «μονοπάτι» των πρωταθλητών στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτο ματς στις 19-20 Ιουλίου, η ρεβάνς στις 26-27 Ιουλίου.

-ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗΣ: Ισχύουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα με την πρωταθλήτρια ομάδα, με τη μοναδική-και σημαντική-διαφορά πως θα βρίσκεται στο «μονοπάτι» των μη πρωταθλητών. Οι ημερομηνίες των αγώνων παραμένουν οι ίδιες.

-ΤΡΙΤΟΣ-ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η και στην 4η θέση της βαθμολογίας, θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Πρώτος αγώνας στις 21 Ιουλίου κι ο επαναληπτικός στις 28 του μήνα.

-ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ: Η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο, θα αρχίσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο ματς είναι ορισμένο στις 4 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 11 του μήνα.

Τα δεδομένα διαφοροποιούνται αναλόγως με την ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο. Αν δηλαδή στεφθεί κυπελλούχος μία εκ των πρώτων δύο ομάδων στη βαθμολογία, τότε το εισιτήριο στο Γιουρόπα εξασφαλίζει η τρίτη στη βαθμολογία. Αν το πάρει ο τρίτος ή ο τέταρτος στη βαθμολογία, τότε στο Κόνφερενς θα συμμετάσχει ο πέμπτος. Η μοναδική προϋπόθεση για να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο η πέμπτη θέση, είναι να κατακτήσει το κύπελλο μία εκ των πρώτων τεσσάρων ομάδων στη βαθμολογία.

Ανδρέας Βεντούρης