Για την ήττα από την Ανόρθωση, τη διαιτησία, το συμβάν με την επίθεση στο λεωφορείο της αποστολής της ομάδας της Αμμοχώστου και τον Ουάρντα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.

-Η επομένη της ήττας από την Ανόρθωση: «Δεν μας βρίσκει ευχαριστημένους αφού θέλαμε να νικήσουμε. Στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία, η δικαιότητα του ποδοσφαίρου έχει να κάνει καθαρά με το αν στέλνεις την μπάλα στα δίχτυα. Το κατάφερε η Ανόρθωση και δικαίως πήρε τους τρεις βαθμούς. Δεν στείλαμε την μπάλα στα δίχτυα και το πληρώσαμε, δεν πήραμε ότι αξίζαμε αν και στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πεις αν ισχύει αυτό. Τερματίστηκε ένα μεγάλο σερί. Είμαστε ένα βαθμό διαφορά από το δεύτερο, υπάρχει η πιθανότητα να ξαναβρεθούμε εκεί την επόμενη αγωνιστική, ή ακόμη να είμαστε τέταρτοι ή πέμπτοι. Δεν μπορείς να εφησυχάζεις, το αφήνουμε πίσω αυτό το παιχνίδι και βλέπουμε το επόμενο».

-Για το κακό διάστημα 5’-30’ του ΑΠΟΕΛ: «Μπήκαμε καλύτερα στο παιχνίδι, αλλά από τη φάση της ακύρωσης του πέναλτι διαιτητή, που ήταν σωστή γιατί δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, δεν ήταν πέναλτι, επηρέασε με θετικό τρόπο την Ανόρθωση και αρνητικό εμάς. Παρουσιάστηκε κενό στον κεντρικό διάδρομο, η Ανόρθωση έκλεβε την μπάλα και ήταν πολύ απειλητική. Με την αντίδραση του τεχνικού επιτελείου διορθώθηκαν κάποια πράγματα. Μέχρι το 60-65’ το ΑΠΟΕΛ ήταν καταιγιστικό, όμως έγινε το 2-0, ήρθε και η κόκκινη κάρτα και εκεί τελείωσε το παιχνίδι».

-Για τη διαιτησία: «Όταν έχεις την σύγκριση δύο περιπτώσεων και η μία ορθά ακυρώθηκε διότι δεν ήταν παράβαση ενώ η άλλη δεν υποδείχθηκε ενώ ήταν παράβαση, ενοχλεί. Το θέμα με τα χέρια δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα. Παρόμοιες παραβάσεις δόθηκαν εναντίον μας, θυμίζω την περίπτωση του Τσεπάκ που δόθηκε, ενώ εμείς είχαμε μία περίπτωση που ο Ντε Βινσέντι σουτάρει να σκοράρει, το χέρι του Κορέια είναι προέκταση του σώματός του. Ο διαιτητής δεν το είδε, ο VAR όμως το είδε. Ο κ. Μάζιτς μας έκανε ολόκληρα σεμινάρια στην αρχή της χρονιάς για να εκπαιδεύσει την παράβαση με το χέρι. Το αήττητο σερί μας άρχισε μετά την ήττα από την Ανόρθωση στο Αντώνης Παπαδόπουλος, σε αγώνα που υπήρχε χέρι του Αραγιούρι και διακόπηκε με τον ίδιο αντίπαλο, πάλι με φάση για χέρι. Ο λόγος που δεν νικήσαμε δεν είναι το χέρι του Κορέια αλλά γιατί δεν στείλαμε την μπάλα στα δίχτυα. Είναι όμως ένα πολύ κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του αγώνα».

-Για τον κόσμο: «Να μην παρασυρόμαστε με την πρώτη ήττα μετά από 17 αγώνες. Θα ερχόταν και η ήττα. Πλέον υπάρχουν άλλα έντεκα ντέρμπι».

-Για την επίθεση στο λεωφορείο της Ανόρθωσης: «Υπήρξε μία ενδεχομένως και δολοφονική επίθεση. Τέτοια συμβάντα συνέβαιναν στο πολύ μακρινό παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές και λεωφορεία μειώθηκαν στο ελάχιστο. Πέραν του πρόσφατου συμβάν που συνέβη στο Αντώνης Παπαδόπουλος δεν θυμάμαι κάποιο άλλο, όπως τραγικό ήταν και το χθεσινό συμβάν. Αυτό που συνέβη ήταν καταδικαστέο. Όμως δεν δεχόμαστε ότι είμαστε ηθικοί αυτουργοί αυτού του συμβάντος. Θα έπρεπε να κοιτάζουμε όλοι το δικό μας σπίτι για να ερμηνεύουμε σωστά κάποια πράγματα. Χαιρόμαστε που όλοι είναι καλά».

-Για τον Ουάρντα: «Δυστυχώς, όταν αγωνιστήκαμε ξανά με την Ανόρθωση, είπαμε κάποια πράγματα και προσπαθούσαμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε την συμπεριφορά του Ουάρντα παρότι υπήρχαν και φωτογραφίες. Χθες, είχαμε συμβάν στον πάγκο όταν βγήκε αλλαγή και το βίντεο που αναρτήσαμε. Αυτός ο πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχει έναν χαρακτήρα που δεν αξίζει σε κανένα ποδόσφαιρο, καμίας χώρας. Γι’ αυτό δεν έκανε την καριέρα που του αναλογεί βάσει του ταλέντου του. Αναμένουμε την ευαισθησία που δείχνουν όλοι όταν παρεκτρέπεται ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, να την δείξουν και τώρα».

-Για το ντέρμπι με την Ομόνοια: «Θεωρώ ότι αρχίζει να ανεβαίνει η ποιότητα των ντέρμπι. Είναι ένα παιχνίδι με όλη την εμβέλεια που του αναλογεί. Δεν ξέρω αν θα έχει βαθμολογικό στόχο η Ομόνοια, θα ξέρουμε μάλλον σήμερα. Είναι ευκαιρία να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα».