Από τη στιγμή που η Ανόρθωση, αγωνιζόταν με 70+ λεπτά με παίκτη περισσότερο στην Πάφο, όφειλε να πιέσει περισσότερο και να φτάσει σε μία νίκη η οποία φάνταζε ιδανική υπό τις περιστάσεις.
Δεν τα κατάφερε όμως, έμεινε για τέταρτο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη (ένα στο κύπελλο). Έφτασε τις τέσσερις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, εκεί όπου πριν τρεις αγωνιστικές μετρούσε μόλις μία. Κάποτε είναι καλό όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, να μη χάνεις, όμως η «Κυρία» έπρεπε με βάση τις συνθήκες να εκμεταλλευτεί την περίσταση.
Kάτι που αναγνώρισε και ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά το παιχνίδι άλλωστε: «Είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας», είπε στα… λίγα λόγια του. Ο γεωργιανός προσπάθησε από τον πάγκο να κάνει ότι μπορεί. Μη ξεχνάμε ότι η Ανόρθωση είχε και ένα σωρό απουσίες, ενώ προέκυψε και το πρόβλημα με τον Αρτυματά πριν το ματς, όπως και με τον Ντέλετιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα, που παρεμπιπτόντως θα περάσει από εξετάσεις για να διαφανεί το μέγεθος του τραυματισμού. Οι πλείστοι εξ’ αυτών που αγωνίστηκαν, είχαν παίξει και την Πέμπτη και η κούραση φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.
Μετά το παιχνίδι, η Ανόρθωση εξέφρασε τα παράπονα της και χαρακτήρισε ανεπιθύμητο τον κ. Αντωνίου, διά στόματος του προέδρου της Ευγένιου Χαμπουλλά. Αυτά τα παράπονα, επικεντρώνονται στη φάση του πέναλτι όπου υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε παράβαση, στον πειθαρχικό έλεγχο της ομάδας που δέχθηκε τρεις κίτρινες στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά και γενικότερα στην αντιμετώπιση που είχε από τον διαιτητή, θεωρώντας πως οι πλείστες αποφάσεις και οι πιο κρίσιμες, ήταν εναντίον της. Η καταγγελία ετοιμάζεται ήδη από την «Κυρία» που πρέπει πάση θυσία να δει την επόμενη ημέρα.
Οι μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα (εξ’ αναβολής με τον Άρη) είναι μετρημένες και πρέπει να αφήσουν πίσω το παιχνίδι που έγινε στο «Στέλιος Κυριακίδης». Ο Τιμούρ Κετσπάγια ευελπιστεί όπως έχει επιστροφές και σύμφωνα με τις ενδείξεις θα υπάρχουν. Ο λόγος για τους Λάζαρο, Καλτσά, Χριστοφή και Αρτυματά που γεμίζουν σημαντικά το «οπλοστάσιο», θυμίζοντας πως οι Βερχόβετς και Εσκοβάλ δεν υπολογίζεται για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κύπρος Εγγλέζος