Δεν της άξιζε η ήττα της ΑΕΛ στο εξ αναβολής ντέρμπι της Λεμεσού. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση χειρότερη από τον Απόλλωνα, ωστόσο πλήρωσε το λάθος στο τέλος της αναμέτρησης.
Ενδεχομένως να ισχύει αυτό που δήλωσε ο Σάββας Παντελίδης μετά τον αγώνα, ότι δηλαδή ήταν η πιο άδικη ήττα που δέχθηκε από τη μέρα που ανέλαβε. Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, αλλά από το 20’ και μετά ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και πήρε το προβάδισμα με τον Τσέποβιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την εικόνα του πρώτου (κάτι παρεμπιπτόντως που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά), χωρίς να απειληθεί σε μεγάλο βαθμό πάντως, αν εξαιρέσουμε τη μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα στο 46’.
Ουσιαστικά βγήκε περισσότερο μπροστά αφότου δέχθηκε την ισοφάριση και θα μπορούσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, αλλά δεν το πέτυχε ένεκα της σπουδαίας απόκρουσης του Γιοβάνοβιτς, στην κεφαλιά του Σωτηρίου στο 74’.
Η ΑΕΛ δεν πήρε βαθμούς από το ντέρμπι, αλλά μπορεί να κρατήσει κάποια θετικά στοιχεία που παρουσίασε στο παιχνίδι της, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι να κρατήσει την απόδοσή της σε ψηλό επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μην παρουσιάζει αυτή την πτώση στο δεύτερο μέρος.
Είναι ένα καλό μάθημα, ενόψει του επαναληπτικού κυπέλλου, με την ίδια ομάδα…

Ανδρέας Βεντούρης