Ηγέτης με τα όλα του! Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα κρατούσε με επιμονή τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, απορροφούσε και … αδιαφορούσε παντελώς για τα mind games που ήθελαν να παίξουν οι ποδοσφαιριστές της Παλμέιρας πριν το πέναλτι στην παράταση και όταν ο Χάβερτς πήγε για την εκτέλεση, είχε την πιο καθαρή και ψύχραιμη σκέψη!
Τρομερή ενέργεια από τον captain των «μπλε» που έγραψε ιστορία καθώς είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά του λονδρέζικου συλλόγου που έχει κατακτήσει πλέον κάθε πιθανό τίτλο με αυτή τη φανέλα!
Ο Αθπιλικουέτα όταν ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα υπέρ της Τσέλσι για το χέρι που έγινε στην περιοχή της Παλμέιρας στην παράταση, κρατούσε τη μπάλα και περίμενε εκεί μέχρι τη στιγμή που όλοι θα είχαν απομακρυνθεί από το σημείο.
Απορρόφησε όλα τα mind games των αντιπάλων δίχως να τον ενδιαφέρει όσα του έλεγαν και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσαν να τον επηρεάσουν, με τον Κάι Χάβερτς να μην είναι πουθενά στο πλάνο. Όταν η κατάσταση εκτονώθηκε, ο Γερμανός πήγε κανονικά να κάνει την εκτέλεση και φυσικά σκόραρε με ευκολία για το τελικό 2-1 και την κατάκτηση του τροπαίου.