Για την πορεία του ΑΠΟΕΛ, τις προοπτικές του και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, μίλησε στον Super Spot FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Νεκτάριος Πετεβίνος.

-Για τη σειρά των ντέρμπι: «Από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό παίζουμε συνεχώς ντέρμπι. Αναμένουμε πότε θα τοποθετηθεί και το ΟμόνοιαΑΠΟΕΛ. Είναι συνεχόμενοι αγώνες, μας έχει συνηθίσει το πρωτάθλημα με έναν περίεργο τρόπο και δεν το λέω παρεξηγήσιμα, οι ομάδες των πλέι οφ να… ξεκινούν νωρίτερα ουσιαστικά τα πλέι οφ».

-Για τη διαφορά από την κορυφή: «Η διαφορά από την κορυφή δεν αυξάνεται από εμάς. Είναι υποχρέωσή μας να μην έχουμε στραβοπατήματα και να περιμένουμε στραβοπατήματα των τριών ομάδων που προηγούνται και να τα εκμεταλλευτούμε. Το δικό μας λάθος δεν επιτρέπεται, έχουμε κάνει αρκετά. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο στο ποδόσφαιρο να πετυχαίνεις το απόλυτο σε μια μεγάλη χρονική περίοδο, όμως προσπαθούμε γι’ αυτό το απόλυτο. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και δεν θα σταματούμε. Θα έχουμε πάντα τον ψηλότερο στόχο μέχρι να μην μπορούμε να τον πετύχουμε και μαθηματικά».

-Για την απόδοση του ΑΠΟΕΛ στο στοίχημα να πάρει τον τίτλο: «Εγώ δεν παίζω στοίχημα. Καταρχήν απαγορεύεται και δεν μπορείς να παίζεις στοίχημα μιας ομάδας που είσαι μέλος της».

-Για την πορεία του ΑΠΟΕΛ: «Το ποδόσφαιρο είναι το πιο πολύπλοκο και το πιο απλό άθλημα στον κόσμο. Η δική μας εμφάνιση, είναι μιας ομάδας που έδειχνε βάσει της ατομικής ποιότητας των παικτών της να έχει μεγάλη προοπτική, αλλά η ομαδική παρουσία να απογοητεύει στις πρώτες τέσσερεις αγωνιστικές και να αδικούμε τον εαυτό μας σε σχέση με τη θέση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Φυσικά είμαστε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά βρισκόμαστε εδώ διότι αδικήσαμε τον εαυτό μας. Το σερί των 14 αγώνων στο πρωτάθλημα, θα ήταν δυναμική πρωταθλητή αν δεν είχαμε την παραφωνία των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών. Για να την αναιρέσουμε, θα πρέπει να δείξουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες της ομάδας μας είναι περισσότερες από αυτές που έχουμε δείξει. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιοσύνη και θα πρέπει να κρατάμε τη σκέψη μας χρονικά στο επόμενο παιχνίδι. Η πραγματική αξιολόγηση των δεδομένων θα γίνει με το τέλος του πρωταθλήματος».

-Για τον ορισμό του ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 20:15: «Ο αγώνας είχε οριστεί να γίνει στις 16:30 και το παιχνίδι της Ανόρθωσης στις 19:00. Έπρεπε να υπήρχε μια διαφορά δυόμιση ωρών λόγω Cablenet επειδή μεταδίδονται τα ματς από ένα κανάλι. Η ώρα 16:30 ήταν τραγική. Το μη χείρον βέλτιστον. Αποδέχθηκε και η Ανόρθωση την αλλαγή της ώρας και τελικά θα διεξαχθεί στις 20:15. Θέλω να ελπίζω ότι του χρόνου θα μπορούν να διεξάγονται πάνω από δύο παιχνίδια σε μία μέρα».

-Για τον κόσμο: «Δείχνει μια εικόνα που έχουμε να δούμε περισσότερο από δεκαετία. Είναι πολύ ωφέλιμο για όλη την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ, παρά την όποια του στεναχώρια τα τελευταία δυο-δυόμιση χρόνια. Υπάρχει ένα δέσιμο που μας φέρνει σε όμορφες εποχές. Βλέπουμε παιδιά 12-13 ετών να πληθαίνει περισσότερο στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ, μια γενιά που κινδυνεύει να χαθεί στις καφετέριες. Όσον αφορά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα έχουμε μεγάλη προσέλευση. Θα έχουμε πολύ κόσμο, μπορεί να αγγίξουμε και τις 7000-7500».

-Γι’ αυτό που λέγεται ότι η Ομόνοια θα πάθει φέτος ότι έπαθε φέτος το ΑΠΟΕΛ: «Δεν έπαθε το ίδιο πράγμα το ΑΠΟΕΛ διότι δεν πέσαμε στο δεύτερο γκρουπ ως πρωταθλητές. Είναι και χειρότερο αυτό για την Ομόνοια. Όταν διεξήχθησαν οι πρώτες 6-7 αγωνιστικές και διαπιστώσαμε ότι σ’ αυτό το πρωτάθλημα δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα δεδομένο, έβαζε κανένας το χέρι του στη φωτιά για το ποιοι θα τερματίσουν στην πρώτη εξάδα;».

-Τα αγωνιστικά ενόψει ΑΕΚ: «Ο κ. Αυγουστή δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους Ντανίλο, Σάβιτς, Σατσιά, τον μικρό τερματοφύλακα Κίττο που έχει πρόβλημα, ενώ υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον Ντονγκαλά αν θα προλάβει το παιχνίδι».