Χάος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας ακραίων θερμοκρασιών και κορωνοϊού
Κύριες Ειδήσεις

Χάος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας ακραίων θερμοκρασιών και κορωνοϊού

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Σε πολύ άσχημες συνθήκες, εξαιτίας του κρύου, της διασποράς του κορωνοϊού και των συνθηκών διαβίωσης στο Πεκίνο, συνεχίζονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονται στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Ακόμη και αθλητές από χώρες συνηθισμένες σε χαμηλές θερμοκρασίες έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για τις ώρες διεξαγωγής των αγωνισμάτων τους, με τον Guardian να αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα που προκαλούν σοκ.
Σουηδοί μιλούν για ακραία χαμηλές θερμοκρασίες, Φινλανδοί υποστηρίζουν ότι αθλητής της αποστολής τους κρατείται σε απομόνωση χωρίς λόγο, οι Γερμανοί διαμαρτύρονται για την έλλειψη ζεστού φαγητού, ενώ όσοι συμμετέχουν στους Αγώνες ζουν σε μία «φούσκα», χωρίς να έχουν το δικαίωμα εξόδου από αυτή. Η αθλήτρια του σκιάθλου, Φρίντα Κάρλσον, υπέστη υποθερμία και λίγο έλειψε να καταρρεύσει προς τον τερματισμό του αγωνίσματός της, με τους διοργανωτές να επιμένουν ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς, δεν μπορεί να υπάρξει διακοπή ή αναβολή καθώς η θερμοκρασία δεν έχει πέσει κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου.
Το στοιχείο που δυσκολεύει την κατάσταση στο Πεκίνο είναι ο άνεμος, με την αίσθηση ψύχους να πέφτει ακόμη και στους -35 βαθμούς Κελσίου. Οι Κινέζοι μετρούν την θερμοκρασία χωρίς να υπολογίζουν τον άνεμο, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα τεράστιο μπέρδεμα, καθώς πολλοί αθλητές τρέμουν από το ψύχος, δεν θέλουν να αγωνιστούν, αλλά δεν θέλουν και να αποσυρθούν καθώς έχουν παλέψει χρόνια για να ζήσουν αυτές τις στιγμές.
Κατά τα άλλα, περισσότεροι από 350 άνθρωποι (αθλητές, συνοδοί, παράγοντες) έχουν βρεθεί θετικοί σε ελέγχους για τον Covid-19, με την σκέιτερ Νατάλια Μαλίζεβσκα να δηλώνει πως: «Ζω εδώ και μία εβδομάδα σε καθεστώς φόβου. Κλαίω τόσο που δεν έχω πια δάκρυα». Η Πολωνή έδωσε δύο αρνητικά τεστ σε διάστημα 24 ωρών και μεταφέρθηκε πίσω στο Ολυμπιακό Χωριό, για να ενημερωθεί εκεί πως έγινε κάποιο λάθος και να επιστρέψει σε απομόνωση. «Με έβγαλαν από το δωμάτιο στις 03:00, ήταν μία νύχτα τρόμου. Κοιμάμαι με τα ρούχα, δεν καταλαβαίνω πια τι συμβαίνει. Για εμένα, όλο αυτό είναι γελοίο».
Ο Φινλανδός παίκτης χόκεϊ, Μάρκο Αντίλα, κρατείται χωρίς λόγο σύμφωνα με τους ανθρώπους της αποστολής της χώρας του, με τον προπονητή του, Γιούκα Γιάλονεν, να δηλώνει πως ο αθλητής του παλεύει για να μείνει υγιής πνευματικά. «Ξέρουμε ότι είναι υγιής, ξέρουμε ότι η Κίνα για κάποιον λόγο δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα» ήταν το σχόλιο του Γιάλονεν, την ώρα που η Ρωσίδα Βαλέρια Βασνέτσοβα έγραφε στο Instagram πως: «Το στομάχι μου πονάει, είμαι χλωμή και θέλω όλο αυτό να τελειώσει. Κλαίω κάθε μέρα, είμαι πολύ κουρασμένη».
Άλλα προβλήματα είναι η έλλειψη ίντερνετ (είναι γνωστό ότι στην Κίνα δεν υπάρχει πρόσβαση σε πλατφόρμες γνωστές στον Δυτικό κόσμου) και τα βρόμικα δωμάτια.

Related posts