Με ήρωα του τερματοφύλακα της, Αμπουγκαμπάλ, η Αίγυπτος πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Άφρικα μετά τη νίκη της επί του Καμερούν στην διαδικασία των πέναλτι με 3-1 με την ομάδα του Σαλάχ να βρίσκει αντιμέτωπη τη Σενεγάλη του Σαντιό Μανέ. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε δύο εκτελέσεις στη ρώσικη ρουλέτα και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.
Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση της αναμέτρησης έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου ο Σαλάχ και οι συμπαίκτες του ήταν εύστοχοι, ο Αμπουγκαμπάλ απέκρουσε δύο πέναλτι, και πήραν τη νίκη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.
Από τον οποίο θα λείψει ο Κάρλος Κεϊρόζ όμως με τον προπονητή της Αιγύπτου να δέχεται κόκκινη κάρτα λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης.
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ονανά, Καστελέτο (99′ Μουκουντί), Ενγκαντό, Τολό, Φάι, Ονγκλά (109′ Ονανά), Ανγκίσα, Γκουέτ (79′ Σιλίκι), Ενγκαμαλό (86′ Ενζί), Εκαμπί (98′ Μπασογκόγκ), Αμπουμπακάρ.
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Γκαμπάλ, Φατί, Γουένς, Αμπεντελμονέμ, Ελνενί (86′ Λασέν), Καμάλ (85′ Ασούρ), Σούλια (46′ Τρεζεγκέ), Φοτούχ, Σαλάχ, Μαρμούς (63′ Σόμπχι), Μοχαμέντ (106′ Σερίφ, 118′ Ζίζο).