Βολιβία και Χιλή αναμετρήθηκαν στο υψόμετρο της Λα Πας το βράδυ της Τρίτης (1/2) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, με την παράσταση να κλέβουν αρχικά οι άσχημες καιρικές συνθήκες.
Συγκεκριμένα η καταρρακτώδης βροχή που μετέτρεψε το γήπεδο σε λίμνη, με το νερό που μαζεύτηκε να είναι πάρα πολύ και τους ανθρώπους του γηπέδου να καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να το μαζέψουν, χρησιμοποιώντας ακόμα και κουβάδες για να κάνουν τη δουλειά τους μία ώρα ταχύτερα.

Από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχαν και τα κατάλληλα μηχανήματα για να τους διευκολύνουν, χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης για να είναι ανεκτή η κατάσταση στο χορτάρι και να δώσει το «οκ» ο διαιτητής για να αρχίσει η ποδοσφαιρική δράση.
Όσον αφορά στα της αναμέτρησης, η Χιλή απέδρασε με μία σπουδαία νίκη που την κρατάει σε τροχιά πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ, με την ρόχα να επικρατεί με σκορ 3-2 έχοντας στο ρόλο του μεγάλου πρωταγωνιστή τον Αλέξις Σάντσες.
Ο φορ της Ίντερ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο ματς στο 14′ και έκανε το 3-1 για την ομάδα του στο 85′ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ (ενδιάμεσα είχε κάνει το 1-1 ο Ενούμπα στο 37′ και είχε γράψει το 1-2 ο Νούνιες στο 77′) με τον Μορένο να σκοράρει για τους γηπεδούχους γράφοντας το 2-3 στο 88′ αλλά το τρίποντο να παραμένει στα χέρια της ομάδα του Μάρτιν Λασάρτε.