Η διετής παρουσία του Ράμσεϊ στο Τορίνο δύσκολα χαρακτηρίζεται ως αξιομνημόνευτη, με τους συχνούς τραυματισμούς να αφήνουν συχνά εκτός φόρμας τον 31χρονο Ουαλό. Οπότε, ο δανεισμός του στη Ρέιντζερς φαντάζει σαν την ιδανική κίνηση που αφήνει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ικανοποιημένες.
Ο παίκτης επιστρέφοντας σε πιο γνώριμο περιβάλλον ίσως βρει τα πατήματά του, η Ρέιντζερς εμπλουτίζει το ρόστερ της με μια έμπειρη μονάδα στην προσπάθεια να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Σκωτία και η Γιουβέντους απομακρύνει έναν ποδοσφαιριστή που δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Αλέγκρι.
Παρόλα αυτά η «Γηραιά Κυρία» βγαίνει πραγματικά κερδισμένη και οικονομικά από αυτή την ιστορία, παρά το γεγονός ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τον Ράμσεϊ κατά την παραμονή του στο «Ibrox», ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αμείβεται με 400 χιλιάδες λίρες εβδομαδιαίως.
Ένεκα συμβολαίου λοιπόν και συγκεκριμένα μιας ρήτρας που προέβλεπε ότι αν παρέμενε ο Ουαλός έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν στο Καμπιονάτο, αυτομάτως θα ανανέωνε έως το 2024, η Γιουβέντους απαλλάσσεται από τις αμοιβές ενός έτους, ήτοι 20 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 24 εκατ. ευρώ) στον ποδοσφαιριστή. Όχι μόνο ακυρώθηκε αυτή η ρήτρα, αλλά ο δανεισμός στη Ρέιντζερς ενέχει τον όρο αγοράς του ποδοσφαιριστή το ερχόμενο καλοκαίρι.