Η περσινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη για την Ανόρθωση, που επέστρεψε στις κατακτήσεις τίτλων μετά από τη σεζόν 2007-08. Η κατάκτηση του Κυπέλλου τη σεζόν 2020-21 ήταν ότι πιο σημαντικό έγινε από πλευράς επιτυχιών (εντός συνόρων) στη βαρωσιώτικη ομάδα τα τελευταία χρόνια και το κίνητρο της διατήρησης των σκήπτρων στον θεσμό είναι τεράστιο. Άλλωστε ο στόχος της Ανόρθωσης είναι διπλός (και) τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Ο δρόμος για να υλοποιήσει αυτό τον στόχο αρχίζει από την Πάφο. Όπως και πέρσι άλλωστε που βρήκε στη συγκεκριμένη φάση την Πάφος FC στο δρόμο της και την ξεπέρασε. Φέτος όμως είναι διαφορετικά τα δεδομένα, μιας και πρόκειται για διπλές αναμετρήσεις. Στις 16:30 καλείται να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στον επόμενο γύρο, αυτός είναι ο πιο άμεσος στόχος. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έμεινε άκρως ικανοποιημένος από την τελευταία αναμέτρηση, όμως προτίθεται να προχωρήσει σε μερικές αλλαγές.
Στην εστία ίσως δούμε τον Τζουρ αντί του Λόρια, με τους Αραγιούρι, Αντωνιάδη, Κορέια και Αμπαρτζουμιάν να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Χουσμπάουερ και Αρτυματάς θα βρεθούν στη μεσαία γραμμή με τους Χρυσοστόμου, Χριστοδουλόπουλο και Πόποβιτς να διεκδικούν  την άλλη θέση. Δεξιά ενδέχεται να είναι ο Ντέλετιτς, αριστερά ο Ουάρντα και στην κορυφή ξανά ο Νοβότνι που άφησε καλές εντυπώσεις.

Κύπρος Εγγλέζος