O εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Δημήτρης Χριστοφόρου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και εξέφρασε παράπονα για την διαιτησία του ντέρμπι με την ΑΕΛ.
Για το παιχνίδι και τη νίκη επί της ΑΕΛ:
«Ήταν δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Εμείς μείναμε πίσω βαθμολογικά και παλεύουμε για να επανέλθουμε στις πιο ψηλές θέσεις. Ήταν ένα ντέρμπι μ τα όλα του. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη ειδικά στο α’ μέρος και μετά την ισοφάριση και το κερδίσαμε δίκαια το παιχνίδι. Μπορούμε να κρατήσουμε αρκετά. Το ντεμπούτο του Νοβότνι. Πήρε μια πρώτη γεύση και ο Βερχόβετς, για πρώτη φορά βασικός ο Χρυσοστόμου αλλά το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε στο τέλος να κερδίσουμε και να κάνουμε ακόμα ένα βήμα για να πλησιάσουμε τις πιο ψηλές θέσεις».
Η Ανόρθωση είχε να διαχειριστεί την ισοφάριση και το δικό της ακυρωθέν γκολ: «Είναι αλήθεια ότι η πρώτη αντίδραση, αυτή της ισοφάρισης είναι σημαντική και είναι στα στοιχεία που μετράνε πολύ. Είναι σημαντικό να μην χάνεις την ισορροπία σου και είναι κάτι που παρατηρήθηκε αρνητικά στο προηγούμενο διάστημα. Για την δεύτερη φάση, είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό. Δεν στοίχησε βαθμούς αλλά δεν πρέπει να το προσπεράσουμε και να μην το ζητήσουμε. Μας προβληματίζει πολύ η αντιμετώπιση που τυγχάνουμε στο συγκριμένο κομμάτι. Είδαμε και στον πειθαρχικό έλεγχο αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα και κάρτες ειδικά στο α’ ημίχρονο και είδαμε και επίσης σε άλλους αγώνες σφυρίγματα που όσες φορές και αν έβαζες την επαναληπτική προβολή δεν θα μπορούσες να καταλάβεις τι έγινε. Αποφασίσαμε ότι θα αντιδράσουμε. Θα ζητήσουμε να μας δοθούν οι διάλογοι από το χθεσινό παιχνίδι για να ξέρουμε τι συνέβη και τι δεν συνέβη στην κρίσιμη φάση. Επίσης ζητάμε συνάντηση με τον κ. Μάζιτς ώστε να συζητήσουμε όλα τα τεκταινόμενα στον χώρο της διαιτησίας γιατί παρατηρούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν».
Στέκεστε περισσότερο στην φάση του ακυρωθέν γκολ; «Όταν συζητάμε για ένα ακυρωθέν γκολ και είναι το τρίτο που μας ακυρώνεται λανθασμένα θα γίνουν οι παραστάσεις εκεί που πρέπει να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της Ανόρθωσης σε μια κρίσιμη καμπή. Είδαμε σε δικά μας παιχνίδια να βγάζουν την κίτρινη σε αντιπάλους και να την βάζουν πίσω στην τσέπη όταν διαπιστώνουν ότι ο παίκτης είχε κίτρινη. Παρακολουθούμε και τα δικά μας και τα υπόλοιπα και την κατάλληλη στιγμή τα παραθέτουμε στους αρμόδιους. Επειδή το πράγμα παραπήγε το κάνουμε και δημόσια».
Θα καταγγελθεί η διαιτησίας του ντέρμπι με την ΑΕΛ; «Είναι θέμα του δ.σ. όταν συνεδριάσει πιθανότατα σήμερα».
Έχει και η ΑΕΛ παράπονα για την φάση του κόρνερ που έφερε το δεύτερο γκολ σας: «Καταλαβαίνουμε το νόημα της συζήτησης όταν σου παραθέτω ένα ακυρωθέν γκολ και μου παραθέτει ένας κόρνερ».
Για τον Χρυσοστόμου που ξεχώρισε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Το αναθρέψαμε ποδοσφαιρικά αυτό το παιδί. Απασχόλησε την Ίντερ όταν ήταν 15-16 χρόνων, δοκίμασε το ιταλικό όνειρο, το έζησε και επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε. Εμείς τον φέραμε και του δείξαμε ότι τον πιστεύουμε. Ο Τιμολυρ δεν χαρίζεται σε κανέναν. Τον καλέσαμε αμέσως για να υπογράψουμε το επαγγελματικό συμβόλαιο για να αντιληφθεί και ο ίδιος ότι είναι στέλεχος της πρώτης ομάδας. Προέκυψε και η σύμπτωση να ήταν ανήμερα των γενεθλίων του και δύο μέρες μετά ο προπονητής τον επέλεξε βασικό με την ΑΕΛ. Το χειροκρότημα του κοινού τα λέει όλα, πόσο το χάρηκε ο κόσμος που τον είδε να παίζει. Δεν θα του χαριστεί τίποτα. Πρέπει και αυτός και οι υπόλοιποι να δουλεύουν σκληρά και δεν θα αδικηθούν».