Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε απέναντι στην Σέλμπι Ρότζερς από την Αμερική και γνώρισε την ήττα στα σημεία με 2-1 σετ στο τάι μπρέικ μένοντας εκτός προημιτελικών στο Adelaide International 1 στην Αυστραλία. Η Ελληνίδα βρέθηκε πολύ κοντά στην ανατροπή καθώς βρισκόταν πίσω με 1-0 σετ, ισοφάρισε σε 1-1 αλλά στο τάι μπρέικ η τενίστρια από την Αμερική ήταν αυτή που με περισσότερη ψυχραιμία έκανε το 6-4 στα γκέιμ και το 2-1 στα σετ, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά (εκεί θα αντιμετωπίσει την Ριμπάκινα).
Το πρώτο σετ κρίθηκε στα σημεία εκεί όπου η Μαρία είχε εξαιρετικό πρώτο σερβίς και πήρε τέσσερις άσσους. Η Ρότζερς ωστόσο εκμεταλλεύτηκε τα τέσσερα από τα πέντε μπρέικ πόιντ που είχε στο σετ και το πήρε στο νήμα με 7-6 στο τάι μπρέικ. Το δεύτερο σετ ήταν ένας μονόλογος για την Ελληνίδα. Παρά την χαμένη ευκαιρία για μπρέικ ποίντ, είχε το πόδι κολλημένο στο γκάζι και με το σερβίς της να της δίνει προβάδισμα απέναντι στην Ρότζερς, το πήρε με 6-2 για να οδηγήσει το ματς σε τρίτο και τελευταίο σετ.

Το τρίτο σετ ήταν ντέρμπι, όπως και το πρώτο. Εκεί οι δύο αθλήτριες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4 στα γκέιμ. Η Μαρία βρήκε τέσσερις πόντους απευθείας από το σερβίς της την ώρα που η Ρότζερς δεν είχε κανένα άσσο. Αυτό όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που πιέστηκε στις επιστροφές, δεν είχε αποτελεσματικότητα πίσω από το δεύτερο σερβίς της, έκανε κάποια αβίαστα λάθη και λύγισε στα κρίσιμα σημεία χάνοντας το γκέιμ με 6-4 και το ματς με 2-1 σετ.