Η ώρα της πρώτης μεγάλης συνάντησης ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τον Έρλινγκ Χάαλαντ έφτασε, με τις δύο πλευρές να κάθονται στο ίδιο τραπέζι τις επόμενες ημέρες, με θέμα το μέλλον του Νορβηγού στην γερμανική ομάδα.
Οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ ζήτησαν μία συνάντηση με τον πατέρα του Χάαλαντ και τον ατζέντη του, Μίνο Ραϊόλα προκειμένου να ενημερωθούν όσο γίνεται πιο νωρίς για τις προθέσεις του Νορβηγού επιθετικού όσον αφορά το μέλλον του στην γερμανική ομάδα.
Το συμβόλαιο του Χάαλαντ τελειώνει το 2024, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ρήτρα του για το επόμενο καλοκαίρι είναι 75 εκ. ευρώ, ένα ποσό που δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά δεν έχει διαψεύσει καμία από τις δύο πλευρές.
Μία ρήτρα η οποία θα ενεργοποιηθεί από την στιγμή που ο Νορβηγός θα συμπληρώσει δύο χρόνια στην Ντόρτμουντ, με την γερμανική ομάδα να θέλει να συζητήσει για νέο συμβόλαιο προκειμένου να αυξήσει το ποσό της ρήτρας.
Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από την πλευρά Χάαλαντ με την «Marca» να αναφέρει πως η αξία του στην αγορά είναι σαφέστατα μεγαλύτερα από τα 75 εκ. ευρώ και πως δεν αποκλείεται να αναζητήσει συμβόλαιο σε άλλη ομάδα, με αρκετούς ενδιαφερόμενους όπως η Ρεάλ, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.