Η πιο μεγάλη απώλεια για την Ανόρθωση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αναμφίβολα είναι ο Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος και πρώτος σκόρερ της, που είναι σε τρομερή κατάσταση και δεν θα βρίσκεται στην αποστολή λόγω τιμωρίας (βλ. κάρτες) είναι το πιο μεγάλο πλήγμα για τον Τιμούρ Kετσπάγια.
Η δουλειά που κάνει στο γήπεδο, τα κερδισμένα φάουλ, η εμπειρία του αλλά και η ουσιαστική συνεισφορά του στο σκοράρισμα και στη δημιουργία, σίγουρα θα… λείψουν από την «Αρένα». Γι’ αυτό και είναι μεγάλο ερωτηματικό, στο ποιος θα τον αντικαταστήσει…
Θυμίζουμε πως στο προηγούμενο παιχνίδι που έλειψε ο Ουάρντα (βλ. ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο), η Ανόρθωση έπαιξε με τους Ντέλετιτς δεξιά, Λάζαρο αριστερά και Χριστοφή στην κορυφή.
Από τη στιγμή όμως που από τότε, στο ρόστερ έχει ενταχθεί ο Νοβότνι, η παρουσία του στην κορυφή θεωρείται δεδομένη. Δεξιά θα βρίσκεται ο Ντέλετιτς και τη θέση του Αιγύπτιου, φαίνεται ότι θα την καλύψει ο Ελλαδίτης. Χωρίς να αποκλείεται πάντως να δούμε τον Χριστοφή στην 11άδα, με πιο λίγες όμως πιθανότητες.
Καταληκτικά όμως, αυτός που θα αναλάβει αυτό τον ρόλο, ξέρει από πρώτο χέρι ότι… μπαίνει στα παπούτσια του Αιγύπτιου και θα πρέπει να τα δώσει όλα στο ντέρμπι για να φτάσει η Ανόρθωση στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από τη νίκη.

Κύπρος Εγγλέζος