Ο αμυντικός της ΠΑΕΕΚ, Ανδρέας Φραγκέσκου μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την πορεία της ομάδας.
Η αρχική τοποθέτηση: «Κάνουμε καλή πορεία, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Θέλουμε το κάτι παραπάνω. Έχουμε το πιο χαμηλό μπάτζετ, όμως πιστεύουμε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να μπαίνουμε μέσα και να κερδίζουμε».
Για την καλή μεσοαμυντική λειτουργία: «Ο προπονητής μας το είπε από το καλοκαίρι, ότι θα πρέπει να είναι άψογη η αμυντική λειτουργία. Όλοι προσπαθούν για αυτό».
Για το καλό κλίμα: «Είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα. Έτσι μπορεί να παλέψει ο ένας για τον άλλο».
Μπορεί να τα καταφέρει η ΠΑΕΕΚ; «Αν δεν το πιστεύω, γιατί να είμαι εκεί».
Για τις ευκαιρίες που πήρε: «Αισθάνομαι πολύ καλά, ειδικά με τα όσα είχα περάσει. Απλά ζω τη στιγμή και την κάθε προπόνηση».
Για τον Έσελινγκ: «Είναι ένας απίστευτος άνθρωπος και ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής και θα βοηθήσει αφάνταστα το ΑΠΟΕΛ. Μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα και εκτός Κύπρου».
Για το ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν όρεξη για αποδείξεις: «Διψούσαμε και περιμέναμε μια ευκαιρία. Οι πλείστοι παίκτες δεν είχαν παίξει στην Α’  Κατηγορία. Είχαν δίψα».
Για την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ: «Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με εκπληκτικό γκολ. Παλέψαμε, δεν σταματήσαμε και ευτυχώς οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Παίζουμε ξανά με την ΑΕΚ για το κύπελλο και μετά με την Ομόνοια. Για μας κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο».
Ποιες ομάδες θα παλέψουν για την αποφυγή της διαβάθμισης; «Ο Εθνικός, η Δόξα, εμείς και ο Ολυμπιακός»
Για τις ομάδες που ξεχώρισαν: «Η ΑΕΚ και ο Απόλλων. Είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες. Έχουν πολύ καλούς παίκτες. Δεν μπορώ να αφήσω απ’  έξω τον Άρη, ο οποίος δεν μας νίκησε στα δύο παιχνίδια».
Για τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε και αυτόν που τον δυσκόλεψε περισσότερο:  «Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο Εσπινόσα. Από τον Άρη μου έκανε εντύπωση ο Πατσέκο. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος όμως που είχα ήταν ο Μάριος Ηλία στον αγώνα της πρεμιέρας».