Το αρχικό πλάνο ενίσχυσης του Τσάβι Ρόκα περιλάμβανε την απόκτηση ενός μέσου για τον κατάλογο «Α» κι ακόμη δύο προσθήκες για τον κατάλογο «Β» (μέσου κι αριστερού μπακ-), εφόσον παρουσιάζονταν κάποιες καλές περιπτώσεις.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ το σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει και για εξτρέμ, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την κίνησή του για συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.
Είναι γεγονός ότι ο Καταλανός (κι όχι μόνο) είναι προβληματισμένος με την κατάσταση κάποιων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μέχρις στιγμής δεν έχουν βοηθήσει στο βαθμό που περίμεναν στην ομάδα.
Αυτό ισχύει για τον Τιάγκο, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε αλλά ακόμη δεν έχει προσφέρει, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Άμπραχαμ. Διαφορετικά μεν τα δεδομένα για τον τελευταίο, που προερχόταν από μακρά αποχή, όμως η ΑΕΚ χρειάζεται να πάρει βοήθειες από περισσότερους παίκτες, πλην των δεκατριών-δεκατεσσάρων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος μέχρι το τέλος και δεν μπορεί να στηρίζεται συνεχώς σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, ή να πορεύεται με την ευχή να μην τους χάσει για οποιονδήποτε λόγο.
Τα δεδομένα με τους ακραίους τα αναλύσαμε και νωρίτερα. Ο Τιάγκο δεν βγήκε ποτέ μπροστά, ο Ακοράν δεν είναι στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων και είναι και λογικό, ο Εσπινόσα δεν κέρδισε ακόμη στον απόλυτο βαθμό τον Καταλά για την ενδεκάδα, ενώ και ο Φαράζ δεν έπεισε ότι αξίζει να πάρει φανέλα βασικού.
Συνεπώς, ο Ρόκα κρίνει πως χρειάζεται ένας ακόμη ποδοσφαιριστής πρώτης γραμμής για την συγκεκριμένη θέση. Θα τον πάρει όμως μόνο εάν βρει κάποιον που θα βοηθήσει άμεσα, αλλά θα πρέπει κι ο ίδιος να κινηθεί ταχύτερα, αλλιώς θα χαθούν ποδοσφαιριστές, όπως συνέβη ήδη σε μία περίπτωση.
Οι πληροφορίες μας πάντως επιμένουν ότι για τη θέση στη μεσαία γραμμή έχει ήδη καταλήξει στον εκλεκτό του και συνεχίζονται οι επαφές, καθώς πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση την οποία χειρίζεται εδώ και μέρες.
Το μόνο βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση. Είναι μία πολύ καλή ομάδα που το τελευταίο διάστημα είναι στα κάτω της, αλλά είναι άκρως απαραίτητο να ανέβει επίπεδο για να μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.
Οι εμφανίσεις στα δύο παιχνίδια με την ΠΑΕΕΚ έστειλαν το μήνυμα, όπως είχε σταλεί και τότε, στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Δόξα

Ανδρέας Βεντούρης