Ένα ακόμη βήμα προς τα μπρος. Μέσα σε έξι λέξεις αντικατοπτρίζονται πλήρως τα δεδομένα για την Ανόρθωση, μετά την εξαιρετικά σημαντική νίκη επί της ΑΕΛ, την τέταρτη συνεχόμενη της στο πρωτάθλημα.
Είναι μια επιτυχία που της επιτρέπει όχι μόνο να χαμογελά, αλλά να ρίχνει περισσότερες ματιές προς τα πάνω της βαθμολογίας. Ποιος, αλήθεια, θα περίμενε πριν από ενάμιση μήνα ότι η Ανόρθωση θα μπορούσε να μπει στην εξίσωση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, βάσει της τότε εικόνας και αποτελεσμάτων της; Δείχνει ωστόσο ικανή να έρθει από την… εξωτερική.
Καταφέρνει να ανακάμπτει κι όσο καλύπτει το χαμένο έδαφος, τόσο αποκτάει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη ότι μπορεί να επιστρέψει για τα καλά στη μάχη του τίτλου.
Οι αποστάσεις δεν είναι πλέον τόσο μεγάλες, ενώ βλέπουμε πως οι απώλειες στο φετινό πρωτάθλημα όσων διεκδικών το πρωτάθλημα είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. Η Ανόρθωση αυτή τη στιγμή δεν έχει ανάγκη από μεγάλα λόγια, καθώς χρειάζεται να καλύψει κι άλλο έδαφος. Η μεγάλη της ευκαιρία θα είναι το επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μολονότι χρονικά προηγείται ο πρώτος αγώνας κυπέλλου με την Πάφος FC.
Είναι θετικό για την «κυρία» το γεγονός ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές αρχίζουν να ανεβάζουν την απόδοσή τους ενώ προσθέτει στη… φαρέτρα της κάποιους άλλους, όπως ο Νοβότνι και ο Βέρχοβετς, αλλά και οι νεαροί Χρυσοστόμου-Ιωάννου που αρχίζουν να παίρνουν για τα καλά τις ευκαιρίες και το χρόνο από τον Τιμούρ.
Το αρνητικό που αποκόμισε απ’ το ντέρμπι με την ΑΕΛ ήταν η τρίτη κίτρινη κάρτα του Ουάρντα, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει ένα από τα δύο προσεχή ντέρμπι με ΑΕΚ ή Ομόνοια.

Ανδρέας Βεντούρης