Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», επικρατώντας της ΑΕΛ με 2-1 φτάνοντας στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της, που την ανεβάζει και στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας μπαίνοντας με το δεξί στο 2022, αφού ήταν και το πρώτο της παιχνίδι στο νέο έτος! Μια νίκη που την έφερε συνάμα και στο +10 από τους «γαλαζοκίτρινους»…
Η ομάδα της Λεμεσού από την πλευρά της, μετά και τη νέα ήττα που δέχθηκε έμεινε καθηλωμένη στη 10η θέση με μόλις 15 βαθμούς και πλέον η κατάσταση για να προλάβει την πρώτη εξάδα γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.
Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ στο 30’ με αυτογκόλ του Τεϊσέιρα. Η ΑΕΛ ισορρόπησε στο δεύτερο, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει στο 60’ με τον Τσέποβιτς. Το γκολ του Ιωάννου πέντε λεπτά αργότερα ακυρώθηκε καθώς ο Ντέλετιτς υποδείχθηκε οφσάιντ νωρίτερα σε φάση που εξετάστηκε από τον VAR, όμως ο Αραγιούρι με κεφαλιά στο 82’ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην «κυρία» κι εν τέλει την υπερπολύτιμη νίκη!

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ:
Λόρια, Αντωνιάδης, Αραγιούρι, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου (58′ Ιωάννου), Χουσμπάουερ (76′ Χριστοδουλόπουλος), Χριστοφή (58′ Ντέλετιτς), Ουάρντα, Νοβότνι (85′ Κορρέα).
Στον πάγκο: Τζουρ, Ρουσιάς, Χριστοδουλόπουλος, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Μπουσουλάτζιτς, Κορρέα, Μότης, Ιωάννου, Ντέλετιτς.
ΑΕΛ: Μέγιερι, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Σάντος, Μαζάν, Ζντραβόφσκι (86′ Ριέρα), Μεντόγιεβιτς (23′ Παπαφώτης), Τόρες (73′ Έουλερ), Ανδρέου (46′ Μπαλντέ), Μαρόσα (46′ Μιλιντσεάνου), Τσέποβιτς.
Στον πάγκο: Κεραυνός, Κυριάκου, Ντάφερφελντ, Έουλερ, Ριέρα, Αντωνίου, Παπαφώτης, Αβραάμ, Σωτηρίου, Μιλιντσεάνου, Μαϊντεβατς, Μπαλντέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπαρτζουμιάν, Ουάρντα (3η) / Τσέποβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 30′ Τεϊσέιρα (αυτ.), 82′ Αραγιούρι / 60′ Τσέποβιτς
ΘΕΑΤΕΣ: 3300-3500
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη αγώνα.
14’ Κίτρινη κάρτα στον Αμπαρτζουμιάν για φάουλ από πίσω στον Ανδρέου. Πρώτη στο ματς.
15’ Πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα, για την Ανόρθωση. Ο Ουάρντα έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Μέγερι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
19’ Κεφαλιά από τον Χρυσοστόμου εντός περιοχής, μαζεύει ο Μέγερι.
23’ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Μετά από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν, ο Νοβότνι έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω.
23’ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Μεντόγεβιτς αποχωρεί λόγω τραυματισμού, στη θέση του ο Παπαφώτης.
ΣΧΟΛΙΟ: Συμπληρωμένο το 25λεπτο. Καλύτερη η Ανόρθωση στο τελευταίο δεκάλεπτο, δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει σε αντίθεση με την ΑΕΛ που ακόμη δεν έγινε επικίνδυνη για την εστία του Λόρια, αδυνατώντας να δημιουργήσει.
30’ 1-0 Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Ο Χουσμπάουερ εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση στην περιοχή, ο Τεϊσέιρα άγγιξε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!
** Στο 33’ η κατοχή είναι στο 50-50%.
34’ Σουτ του Παπαφώτη, απέκρουσε ο Λόρια. Πρώτη φάση για την ΑΕΛ στο ματς.
35’ Σουτ του Ουάρντα, πάνω από την εστία του Μέγερι.
41’ Κίτρινη κάρτα στον Ουάρντα για διαμαρτυρία. Συμπληρώνει τρεις ο Αιγύπτιος και θα χάσει ένα από τα δύο προσεχή ντέρμπι με ΑΕΚ ή Ομόνοια!
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 5-1 (3-1)
ΚΟΡΝΕΡ: 3-1
ΚΑΤΟΧΗ: 50-50%
ΣΧΟΛΙΟ A’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Εμφανώς καλύτερη η Ανόρθωση, δικαίως βρίσκεται μπροστά στο σκορ. Ήταν πιο επιθετική και απαιτητική στο ματς από την ΑΕΛ, είναι η ομάδα που έχει τις ευκαιρίες και κατάφερε να σκοράρει, έστω κι από αντίπαλο. Αντιθέτως, η ομάδα της Λεμεσού απογοήτευσε με την παρουσία της στο πρώτο ημίχρονο. Αδυνατεί να κρατήσει και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, υπέπεσε σε αρκετά λάθη και έχει ξεκάθαρο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική της τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 34’ σε σουτ του Παπαφώτη. Δεν ανεβάζει καθόλου τους μπακ της και ταυτοχρόνως δεν έχουν βοηθήσει οι ακραίοι επιθετικοί, ενώ δεν πήρε επιθετικές βοήθειες ούτε από τον κεντρικό διάδρομο.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46’ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Οι Μπαλντέ και Μιλιντσεάνου που κάνουν ντεμπούτο με την ομάδα της Λεμεσού παίρνουν τη θέση των Ανδρέου και Μαρόσα.
58’ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Ιωάννου και Ντέλετιτς παίρνουν τη θέση των Χρυσοστόμου και Χριστοφή.
60’ 1-1 ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ Η ΑΕΛ! Έπειτα από σέντρα του Σάντος, ο Τσέποβιτς με δυνατό πλασέ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Γκολ στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου!
65’ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Ο Ντέλετιτς έστρωσε στον Ιωάννου, που μόνος κι ανενόχλητος στην περιοχή με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από εξέταση της φάσης από το VAR και την πάροδο δύο λεπτών, το γκολ ακυρώνεται για οφσάιντ του Ντέλετιτς όταν πήρε την μπάλα από τον Ουάρντα!
73’ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Έουλερ στη θέση του Τόρες.
76’ Αλλαγή και για την Ανόρθωση. Ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Χουσμπάουερ.
ΣΧΟΛΙΟ: Χωρίς πολλές φάσεις το β’ ημίχρονο, ένα τέταρτο πριν τη λήξη. Η ΑΕΛ ισορρόπησε μετά τις αλλαγές του Σάββα Παντελίδη, κρατάει περισσότερο την μπάλα σε σχέση με το α’ μέρος.
81’ Κίτρινη κάρτα στον Τσέποβιτς για διαμαρτυρία.
82’ 2-1 Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Έπειτα από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου, ο Αραγιούρι με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην «κυρία»!
83’ Κεφαλιά του Μιλιντσεάνου, απέκρουσε ο Λόρια.
85’ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Κορρέα στη θέση του Νοβότνι.
86’ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Ριέρα αντί του Ζντραβκόφσκι.
** Οκτώ λεπτά οι καθυστερήσεις!
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 6-4 (4-3)
ΚΟΡΝΕΡ: 5-2
ΚΑΤΟΧΗ: 48-52%

ΣΤΟ ΟΡΙΟ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (3): Πόποβιτς, Κορρέα, Ουάρντα (2).
ΑΕΛ (2): Ρέινολντς, Παπαφώτης (2).

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
** Στον αγώνα του πρώτου γύρου που διεξήχθη στο Τσίρειο στις 17 Οκτωβρίου για την 6η αγωνιστική, η ΑΕΛ επικράτησε της Ανόρθωσης με 2-1.
** Οι δύο ομάδες δίνουν τον πρώτο τους αγώνα στο 2022. Για την Ανόρθωση αναβλήθηκαν οι αγώνες με Άρη και ΑΠΟΕΛ, για την ΑΕΛ τα δύο ματς πρωταθλήματος με Απόλλωνα και ΠΑΕΕΚ, καθώς και το παιχνίδι κυπέλλου με τον Απόλλωνα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ