Οι «ρεντς» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των «μελισσών» και μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 23ο λεπτό,με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να επιχειρεί ένα σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή του Φερνάντες όμως ο Ισπανός γκολκίπερ πρόλαβε να αποκρούσει πάνω στη γραμμή.
Το ασφυκτικό πρέσινγκ των παικτών της Λίβερπουλ δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να γίνουν απειλητικοί, με αποτέλεσμα η κατοχή στα πρώτο σαρανταπεντάλεπτο να αγγίξει το 75% υπέρ των παικτών του Κλοπ. Η υπεροχή των «ρεντς» απέδωσε καρπούς στο 44ο λεπτό, με το Φαμπίνιο να σκοράρει πιάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ, σε ακόμη ένα κόρνερ που η άμυνα της Μπρέντφορντ δεν αμύνθηκε σωστά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπρέντφορντ προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε, μάλιστα, πολύ κοντά στο γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Εμπεουμό κατέληξε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Άλισον. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Ζότα βγήκε απέναντι στον Φερνάντες όμως ο Ισπανός «πορτιέρε» απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας σε ακόμη μία περίπτωση την ομάδα του στο παιχνίδι.
Ωστόσο, στο 69’, ο Ρόμπερτσον έστειλε συστημένη τη μπάλα στο κεφάλι του Τσάμπερλεϊν και εκείνος με μία όμορφη κεφαλιά-χαράκι την έστειλε στα δίχτυα, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της Λίβερπουλ.
Μάλιστα, έπειτα από ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Μπρέντφορντ, ο Φιρμίνο έκλεψε την μπάλα και «σέρβιρε» ένα έτοιμο γκολ στον Μιναμίνο που έκανε το τέλειο δώρο στον εαυτό του για τα γενέθλιά του ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Στα υπόλοιπα λεπτά, οι «ρεντς» διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και πέτυχαν μία σημαντική νίκη που τους φέρνει στην 2η θέση, στο +2 από την Τσέλσι, ωστόσο, χρειάζεται έναν άθλο προκειμένου να μειώσει τη διαφορά 11 βαθμών από τη Σίτι και να παραμείνει σε τροχιά τίτλου.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τζόουνς, Τσάμπερλεϊν (74’ Μιναμίνο), Ζότα (82’ Γκόρντον), Φιρμίνο (78′ Μίλνερ)
ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Φερνάντεθ, Αγέρ, Πίνοκ, Γιάνσον, Γιάνελτ, Ρούρσλεφ, Νόργκααρντ, Μπαπτίστ (68′ Γουϊσά), Χένρι (49’ Κανός), Εμπεουμό (75’ Γένσεν), Τόνεϊ.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ