Για το κεφάλαιο Εθνική Κύπρου και την μη κλήση τους μίλησαν στην συνέντευξη τους στο balla.com.cy οι καλαθοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ Γαβριήλ Κοιλαράς  και Κωνσταντίνος Σιμιτζής.
Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζής μας είπε
:
«Είναι μια πρόκληση για εμένα, μια εμπειρία διαφορετική που δεν την έχω ζήσει καθώς δεν αγωνίστηκα ούτε στοπ παρελθόν στις μικρότερες Εθνικές της Ελλάδας. Υπάρχει ένα θέμα γιατί η FIBA δεν με αναγνωρίζει σαν κανονικό Κύπριο, είμαι νατουραλιζέ, η ομάδα δικαιούται έναν. Αν ο προπονητής θελήσει να είμαι εκεί για να βοηθήσω τότε θα πάω με μεγάλη μου χαρά. Είναι μια πρόκληση που θεωρώ ότι θα την πάρω και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».
Από την πλευρά του ο Γαβριήλ Κοιλαράς ερωτηθείς αν νιώθει αδικημένος από το γεγονός ότι δεν κλήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια απάντησε:
«Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω αδικημένος, νιώθω ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή ηλικία και καλή κατάσταση και είναι υπέρτατη τιμή να φορά ένας αθλητής το εθνόσημο. Είμαι πάντα στην διάθεση της Εθνικής όποτε μου ζητηθεί, είμαι πιστός στρατιώτης και θέλω στα επόμενα παιχνίδια να είμαι εκεί».
Για την φουρνιά της Εθνικής: «Όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην Εθνική το αξίζουν. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθεί η χημεία και θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα».