Σε ΜΜΕ της πατρίδας του μίλησε ο επιθετικός της Ανόρθωσης Σόμα Νοβότνι και αναφέρθηκε και στην απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο.
Από την Μπουντεσλίγκα στην Κύπρο. Είναι βήμα προς τα πίσω; «Το σκέφτηκα πολύ καλά μέχρι να πάρω την απόφαση αυτή. Τα περισσότερα πρωταθλήματα μετά την Μπουντεσλίγκα είναι βήμα προς τα πίσω αλλά ήταν αυτό που ήθελα την δεδομένη στιγμή».
Γιατί επέλεξες α συνεχίσεις στην Κύπρο; «Ο κόσμος αναρωτιέται γι’ αυτό. Όμως στη βαθμολογία της UEFA η Κύπρος είναι μπροστά από Τσεχικό, Κροατικό και Τουρκικό πρωτάθλημα ενώ το Ουγγρικό πρωτάθλημα είναι 27ο και το Πολωνικό 28ο. Οπότε αυτό που λέτε για το βήμα πίσω είναι σχετικό. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα πως ο Ατίλα Σάλαϊ, ο Ρόλαντ Σάλαϊ, ή ο Νόμπερτ Μπαλογκ μπόρεσαν να αναδειχθούν από εκεί. Μεγάλωσα με τον Άνταμ Λαγκ που παίζει στην Ομόνοια και μιλήσαμε. Είναι και στην Εθνική ομάδα με συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Κύπρου άρα για τον Μάρκο Ρόσι τον προπονητή της Εθνικής και είναι ένα πρωτάθλημα που δεν έχει αξία».
Για τον ρόλο του Λανγκ στην μεταγραφή του: «Μου είπε ότι θα πάω σε μια πολύ καλή χώρα. Η Ανόρθωση παλιότερα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ και αυτό είναι κίνητρο για εμένα. Ο Λανγκ μου είπε ότι η Ανόρθωση είναι πολύ καλή ομάδα που επιτίθεται. Θέλω να βοηθήσω. Ο προπονητής τερματοφυλάκων Ζόλταν Νάγκι με βοήθησε πολύ τις πρώτες μέρες ενώ με υποδέχθηκαν πολύ καλά στα αποδυτήρια. Είμαι περίεργος να δω τι είμαι ικανός να κάνω σε αυτή την ομάδα».