Όταν ο Ιβάν Τρισκόφσκι είχε σκοράρει στις 25 Οκτωβρίου κόντρα στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για έβδομο σερί παιχνίδι, δύσκολα θα περίμενε ο οποιοσδήποτε ότι θα έμενε… άσφαιρος στα οκτώ που θα ακολουθούσαν.
Ένα αρνητικό σερί που και να το ‘λεγες τότε, δύσκολα θα σε πίστευε κανείς. Το θέμα βεβαίως δεν είναι αυτό, αλλά αποκλειστικά και μόνο η απάντηση στο ερώτημα «τι συμβαίνει με τον Ιβάν».
Είναι εμφανές πως ο αρχηγός διανύει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος. Καμία αμφιβολία επί τούτου κι αυτό θα λεγόταν άλλωστε για τον οποιονδήποτε επιθετικό έχει να σκοράρει για δυόμιση μήνες.
Ενδεχομένως ο «Τρίσκο» να βγάζει περισσότερη κούραση αυτή την περίοδο, από τη στιγμή που φέτος έχει έναν διαφορετικό ρόλο από το να βρίσκεται απλά στην κορυφή και να περιμένει την μπάλα, σε έναν ρόλο που απαιτεί περισσότερα τρεξίματα.
Αυτόν τον ρόλο ωστόσο, δεν μπορεί να δοθεί σε κανέναν άλλον επιθετικό στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ούτε ο Νταρμπισάιαρ, ούτε ο Ρόμο μπορούν να κάνουν αυτό που κάνει ο Ιβάν. Ασφαλώς, η ομάδα της Λάρνακας χρειάζεται τα γκολ του αρχηγού της το συντομότερο δυνατό.
Γυρίζοντας ωστόσο το νόμισμα από την άλλη όψη, είναι τρομερά σημαντικό για την ίδια το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, χωρίς να έχει τα τέρματα του πρώτου της σκόρερ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα!
Αυτό καταδεικνύει πως βρήκε τις λύσεις από άλλους ποδοσφαιριστές και είναι εξίσου (πολύ) σημαντικό. Δεν ξέρω πόσοι θα πίστευαν πως η ΑΕΚ θα βρισκόταν στην πρώτη θέση, με τον Ιβάν μακριά από τα γκολ για δυόμιση μήνες. Παρεμπιπτόντως, ακόμη κι έτσι παραμένει ο πρώτος της σκόρερ (8) κι ο πρώτος σε ασίστ (4)!
Την Παρασκευή κόντρα στην ΠΑΕΕΚ θα επιδιώξει να τερματίσει το αρνητικό αυτό σερί, απέναντι στην ομάδα που στον πρώτο γύρο είχε συμπληρώσει 200 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ!

Ανδρέας Βεντούρης