Από τη στιγμή που η ένσταση του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα με την ΑΕΚ κρίνεται ως επείγουσα, όπως είχαμε γράψει από χθες στην ιστοσελίδα μας, πλέον οι δύο ομάδες ετοιμάζονται να υποβάλει η κάθε μία τις θέσεις της.
Μέχρι αύριο η ομάδα της Λάρνακας θα υποβάλει τις δικές της θέσεις και έγγραφα, ενώ οι «γαλάζιοι» θα μπορέσουν στη συνέχεια να υποβάλει διευκρινήσεις, όπως δήλωσε κι ο Ιωσήφ Φράγκος στο ΡΙΚ.
Ακολούθως ο Αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης, βάσει των στοιχείων που θα έχει στην κατοχή του, θα πάρει την απόφασή του η οποία θα γνωστοποιηθεί πλην συγκλονιστικού απροόπτου την ερχόμενη βδομάδα.
Ενδεχομένως ωστόσο να μην είναι και το τελευταίο επεισόδιο αυτής της υπόθεσης. Όποια ομάδα χάσει την ένσταση, έχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση καταφεύγοντας στο Εφετείο! Είναι ασφαλώς κάτι το οποίο θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, για κάθε περίπτωση…
Απ’ εκεί και πέρα, προς διαγραφή κάθε παρεξήγησης, η υπόθεση αυτή έχει συνδεθεί-λανθασμένα-με την περίπτωση του Ουζόχο και την ένσταση του Απόλλωνα, όταν ο Νιγηριανός τερματοφύλακας αγωνιζόταν στην Ανόρθωση.
Οι δύο υποθέσεις δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ούτε στο… περιεχόμενό τους, ούτε στο θέμα της ποινής. Στο ενδεχόμενο που ο Απόλλωνας κερδίσει την ένσταση, η ΑΕΚ θα χάσει τους τρεις βαθμούς της νίκης της στο μεταξύ τους παιχνίδι κι όχι επιπλέον έξι, όπως έγινε με την Ανόρθωση. Δεν θα πάει δηλαδή στο -9.
Ιδού τι αναφέρεται συγκεκριμένα στο πρωτόκολλο:
«Νοείται όπου και εκεί που παρουσιάζονται οποιεσδήποτε συγκρούσεις του πρωτοκόλλου με τις προκηρύξεις, υπερισχύει το πρωτόκολλο. Σε περίπτωση που Ομάδα χρησιμοποιήσει Ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν επιβεβαιωμένα θετικός στον ιό COVID-19 παρακάμπτοντας τις οδηγίες για απομόνωση για χρονικό διάστημα ως αυτό ορίζεται με βάση τις οδηγίες αποδέσμευσης από απομόνωσης θετικών στον SARS-CoV-2 του Υπουργείου Υγείας, θα παραπέμπετε στον Αθλητικό Δικαστή για μηδενισμό στον ή/και στους συγκεκριμένους αγώνες».

Ανδρέας Βεντούρης