Οικογένεια Τζόκοβιτς: «Είναι ελεύθερος, προπονήθηκε και θα κερδίσει το Australian Open»
ΠΑΦΟΣ

Οικογένεια Τζόκοβιτς: «Είναι ελεύθερος, προπονήθηκε και θα κερδίσει το Australian Open»

Η οικογένεια Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθηκαν μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, για να ακούσουν τις δηλώσεις τους για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έδωσε την ενημέρωσή της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νόλε, ενώ ευχαρίστησαν τη Δικαιοσύνη που τον δικαίωσε, τονίζοντας ότι αυτός θα είναι ο μεγάλος νικητής του Australian Open.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο αδερφός του Τζόκοβιτς, ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Νόλε ενώ δήλωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, μια ημέρα μετά βρέθηκε κοντά σε παιδιά χωρίς μάσκες σε εκδήλωση, ενώ στις 18 Δεκεμβρίου έκανε φωτογράφιση με την L’ Equipe.

Ο αδερφός Τζόκοβιτς ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου της οικογένειας: «Η δικαιοσύνη ήρθε στο φως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το νομικό σύστημα της Αυστραλίας και την δικαστή Κέλι, που χειρίστηκε την υπόθεση αρκετά ουδέτερα. Αυτή η δίκη, που διήρκεσε περισσότερες από επτά ώρες, παρακολούθησε όλος ο κόσμος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με αυτή την ευκαιρία. Είδαμε όμορφες εικόνες από το Βελιγράδι, τη Μπάνια Λούκα, το Ζαντάρ, μέχρι τη μακρινή Μελβούρνη, όπου μέρα με τη μέρα μαζεύονταν όλο και περισσότεροι μπροστά στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νόβακ.

Ζητώ άλλη μια φορά συγγνώμη που περιμέναμε μέχρι τώρα. Θέλαμε να έχουμε την πιο καθαρή κατάσταση και να σας παρουσιάσουμε ολόκληρη την εικόνα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς ως οικογένεια.

Είμαστε πολύ συναισθηματικοί γιατί είναι ο Νόβακ. Είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστείς τον Νόβακ χωρίς να προσβάλεις κανέναν. Ήμασταν μαχητές για τη δικαιοσύνη και κάναμε τα πάντα για να σεβαστούμε όλα τα πρωτόκολλα και να δείξουμε σε όλο τον κόσμο την αγάπη και την υποστήριξη που έχουμε για τον Νόβακ.

Ο Νόβακ είναι ελεύθερος! Μόλις προπονήθηκε. Πάει να κερδίσει άλλο ένα Australian Open. Πήγε στην Αυστραλία για να παίξει τένις. Έφυγε με τις καλύτερες δυνατές προθέσεις, έδωσε όλα τα δικαιολογητικά που μπορούσε και στο τέλος πήρε ιατρική απαλλαγή. Τον επίλογο τον μάθαμε σήμερα.

Ο Νόβακ είναι αθλητής, παίζει τένις, είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών. Είμαστε ικανοποιημένοι που ικανοποιήθηκε η δικαιοσύνη και η αλήθεια, που αποδείχθηκε σε όλο τον κόσμο τι είναι αλήθεια».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η μητέρα του Νταϊάνα: «Ήρθαμε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του γιου μας, του Νόβακ μας. Ένα αγόρι που έμαθε στην οικογένειά του να μην αδικείται. Δεν φταίει σε τίποτα, δεν έκανε τίποτα που να παραβιάζει τους νόμους τους και βασανίστηκε. Απλώς θα ακούσουμε τι πέρασε. Ήρθε για να κερδίσει αυτό το τουρνουά.

Αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για εμάς. Προσπαθούμε τις τελευταίες έξι μέρες να παλέψουμε για αυτόν, να ακουστεί η φωνή του σε όλο τον κόσμο.

Το πιο δύσκολο πράγμα για εμάς ήταν όταν δεν είχε τηλέφωνο μαζί του. Δεν ξέραμε τι του συνέβαινε, αν ήταν καλά, αν ήταν χορτάτος, αν ήταν υγιής. Αυτά είναι μερικά πράγματα που εγώ ως μητέρα δεν μπορώ να τα ξεπεράσω. Όλες οι μητέρες θα με καταλάβουν».

Ο Γκόραν Τζόκοβιτς, θείος του Νόλε πήρε στη συνέχεια τον λόγο: «Ως θείος, είμαι περήφανος γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του Νόβακ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δικαστή που πήρε την απόφαση, τον πρόεδρό μας και τον πρωθυπουργό που συνέβαλαν μέσω της διπλωματικής οδού στην καλύτερη μεταχείρισή του. Αυτό θα τον ενισχύσει. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να προετοιμαστεί αρκετά για να κερδίσει το δέκατο Australian Open και το 21ο Grand Slam».

Τέλος μίλησε ο πατέρας του Τζόκοβιτς, Σέρτζαν: «Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την άνευ όρων υποστήριξή τους στον Novak και την οικογένειά του. Ευχαριστώ όλους όσους υπερασπίζονται την ελευθερία της γνώμης και του λόγου. Δεν άφησε τον εαυτό του να τον γονατίσουν, ούτε θα τον γονατίσουν ποτέ.

Διάφορα πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Είναι ένας ψυχικός ογκόλιθος, ένας φανταστικός νέος, που είναι καλός με όλους, κάποιος που προσπαθεί πάντα να βοηθήσει, να μην ξεκολλήσει ποτέ. Αλλά σε κάποιους ισχυρούς ανθρώπους δεν άρεσε να είναι από μια μικρή φτωχή χώρα”.

Δεν τους άρεσε που κάποιος μπορούσε να είναι ο καλύτερος στο δικό τους άθλημα. Αυτό το παιχνίδι έφτασε στο απόγειό του. Θα έπρεπε να εφεύρουν ένα άλλο παιχνίδι, αλλά και εκεί θα είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όμως το παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες έξι μέρες ήταν απίστευτα δύσκολο για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και δεν είχε δικαιώματα. Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματα που ανήκουν σε έναν άνθρωπο. Προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για να μπορέσουν να τον απελάσουν πίσω. Δεν ήθελε να υπογράψει αυτό το έγγραφο γιατί δεν συνέβαλε σε αυτό.

Δεν μου έδωσαν καν επαφή με την ομάδα του, δικηγόρους και φίλους, ήταν μόνος μαζί τους για αρκετές ώρες. Του πήραν ακόμη και το τηλέφωνο και άλλα πράγματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του τον στήριξε, αλλά και όσοι δεν ήταν υπέρ του τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Κίργιος, που έλεγε ότι ο Novak είναι φυλαχτό αυτού του αθλήματος. Υπάρχει επίσης ο Άντι Μάρει, ο φίλος του από τα νεανικά του χρόνια και πολλοί άλλοι πρώην και νυν παίκτες από όλο τον κόσμο.

Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του αυστραλιανού λαού, εναντίον οποιουδήποτε λαού στον κόσμο. Με τιποτα. Γνωρίζουμε ότι ο Νόβακ έχει την υποστήριξη του απλού κόσμου.

Και πέρυσι, όταν κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις χώρες τους, έδωσε τα χρήματά του για να επιστρέψουν. Αυτός είναι ο Νόβακ. Είναι ο ήλιος. Όχι μόνο στη Σερβία αλλά παγκόσμια! Είναι η ενσάρκωση της καλοσύνης, όλων των ανθρώπινων που μπορεί να περιέχει ένα ον.

Μετά από λίγες ώρες, του επέστρεψαν το τηλέφωνο και αυτός και η ομάδα του ετοίμασαν μια φανταστική άμυνα. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για ολόκληρο τον ελευθεριακό κόσμο. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να μην έχουμε συνέπειες για την προσωπική γνώμη. Σεβόμαστε όλους τους νόμους κάθε χώρας στην οποία εισερχόμαστε.

Με τις πράξεις του σεβάστηκε ό,τι του ζητούσαν για να κάνει τη δουλειά του, το τένις είναι η δουλειά και η αγάπη του. Μόλις ήρθε για να παίξει τένις και ήθελαν να του το πάρουν αμέσως. Ο δικαστής ήταν φανταστικός, σεβάστηκε τα γεγονότα. Πήρε τη μόνη απόφαση που μπορούσε να ληφθεί, να αφήσει ελεύθερο τον Νόβακ και να κάνει τη δουλειά του.

Λαμβάνουμε υποστήριξη από την Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, την Κίνα εδώ και μέρες … Είναι όλοι Νόβακ. Όλοι βλέπουν την ενσάρκωση του αγώνα τους για ελευθερία μέσω του Νόβακ. Θέλω αυτό να είναι ένα σημείο καμπής. Θέλω να ξαναβρεθούμε σε τρεις εβδομάδες όταν κερδίσει το Australian Open. Θα προσπαθήσει να δείξει ότι είναι ο καλύτερος στον αθλητικό χώρο. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ και δεν θα γονατίσουμε ποτέ».

Ο αδερφός του Τζόκοβιτς απάντησε σε ένα ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με την εξέλιξη της διαδικασίας ανέφερε: «Ήταν μια μεγάλη νύχτα για όλους μας. Κάθισα και παρακολούθησα και θαύμασα το πως αντιμετώπισαν οι δικαστές την υπόθεση. Ο Νόβακ μάχεται μόνο για την ελευθερία της επιλογής του. Αυτή τη στιγμή είναι στο γήπεδο και προπονείται».

Τέλος ο πατέρας του Τζόκοβιτς είπε μια ακόμα ατάκα για τον γιο του, η οποία θα μείνει: «Θα κερδίσει άλλα 10 Grand Slam. Δεν καταλαβαίνουν τι του έκαναν. Είναι υπέροχος. Έχει τόση ψυχική δύναμη που αυτό δεν τον έχει ενοχλήσει. Ανυπομονεί για τις 17 Ιανουαρίου για να ξεκινήσει το τουρνουά».

Related posts