Ενώ η Κύπρος θωρακίζεται ενόψει της κακοκαιρίας Carmel, η οποία έχει θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές που προειδοποιούν τους πολίτες και τους καλούν σε ετοιμότητα, η εικόνα στο Τρόοδος θυμίζει λίγο…Χριστούγεννα.
Η χιονόπτωση που σημειώνεται τις τελευταίες ώρες έστρωσε ένα «λευκό χαλί», ωστόσο η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη.
Λόγω χιονόπτωσης, οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους και Καρβουνά – Τροόδους, είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα, με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει το νησί μας απόψε το βράδυ. Σε Πάφο και Λεμεσό θα είναι πιο έντονο το πέρασμα του βαρομετρικού χαμηλού που πήρε την ονομασία «Carmel» και το οποίο κινείται αργά ανατολικά – από τη Ρόδο – και θα επηρεάζει την περιοχή μας, από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθη Νικολαΐδη, αναμένουμε να μας δώσει, πολύ ισχυρό άνεμο, μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά κυρίως βροχές. Σε ότι αφορά τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, αναφέρθηκε στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά της Κύπρου.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση. Θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου ως και τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας. Αναφέρεται ότι συνδυασμός παρατεταμένων βροχών και τοπικά ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει κατά διαστήματα την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση πιθανό τοπικά να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το 24ωρο.
Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Πολιτική Άμυνα και τοπικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας όπου χρειαστεί, ενώ καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες προτρέπονται να παραμένουν σε ασφαλείς κλειστούς χώρους και να μην μετακινούνται στους δρόμους παρά μόνο για πολύ επείγουσες και άκρως απαραίτητες εργασίες