Με επιστολή του στην ΚΟΠ το ΘΟΙ Λακατάμιας εκφράζει έντονα παράπονα για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η ποδοσφαιρική ομάδα στο πρωτάθλημα Γ΄κατηγορίας από τη διαιτησία.
Αναλυτικά η επιστολή-καταγγελία
«Αναγκαζόμαστε να εκφραστούμε δημόσια μέσω της επιστολής αυτής μετά από βαθύ προβληματισμό και εφόσον η κατάσταση με την αντιμετώπιση του σωματείου μας Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας από την διαιτησία στη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Για πολλοστή φορά φέτος, έτσι και στον αγώνα εναντίον της πρωτοπόρου Γ’ κατηγορίας Πέγεια FC, η ομάδα μας δυστυχώς κατακρεουργήθηκε διαιτητικά σε σημείο που παραπέμπει πλέον σε σκοπιμότητες εναντίον του σωματείου μας, εφόσον τα όσα συμβαίνουν ξεφεύγουν από τα πλαίσια του «ανθρώπινου λάθους». Η συγκεκριμένη διαιτησία ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά αποτυχημένων , τραγικών  και απαράδεκτων διαιτησιών, οι οποίες, αντί να αποτελούν εξαιρέσεις, δυστυχώς είναι πλέον ο κανόνας. Κύριοι, δεν είμαστε από αυτούς που «γκρινιάζουν» συνέχεια και για κάθε σφύριγμα σε βάρος τους αλλά φαίνεται πως αυτό εκλαμβάνεται από κάποιους ως «αδυναμία» ή κάποιοι μπορεί να μας θεωρούν «εύκολα θύματα». Κάνουν λάθος.
Περίεργες διαιτησίες και γεγονότα συνέβησαν και σε άλλα παιχνίδια πρωταθλήματος αλλά και στον μοναδικό αγώνα κυπέλλου που αγωνιστήκαμε. Δεν επιθυμούμε να σταθούμε σε ανάλυση μεμονωμένων φάσεων αφού αυτός δεν είναι ο σκοπός της επικοινωνίας μας.
Με την παρούσα τοποθέτηση ζητούμε άμεσα όπως καθοριστεί συνάντηση με την Επιτροπή Διαιτησίας της ΚΟΠ συμπεριλαμβανομένου των αρμόδιων Λειτουργών που έχουν την ευθύνη διορισμού των διαιτητών στους αγώνες Γ’ Κατηγορίας.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι παρόλο που υπάρχει έντονη επιθυμία εκ μέρους μας να προχωρήσουμε σε επίσημη καταγγελία στα αρμόδια όργανα του διαιτητικού τρίου του αγώνα Πέγεια FC -ΕΝ ΘΟΙ, κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω της δυσμενής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται στο παρόν στάδιο το σωματείο μας. Παρόλ’ αυτά δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο διαιτητής  κ. Στέλιος Αναστασίου και οι βοηθοί του κ.κ Γιώργος Αντρέας Χαραλάμπους και Θεόδωρος Μιχαήλ είναι ανεπιθύμητοι και αποτελούν κόκκινο πανί για το σωματείο μας».