Η αντεπίθεση της Ομόνοιας συνεχίζεται. Οι «πράσινοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές στο ντέρμπι του Τσιρείου επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ, δίνοντας συνέχεια στις επιτυχίες.
Μετά τη νίκη κόντρα σε Εθνικό και Άρη, το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο και πανάξιο διπλό που τη φέρνει πιο ψηλά στη βαθμολογία.
Πλέον, η Ομόνοια ανέβηκε στην 4η θέση με 16 βαθμούς, έχοντας παράλληλα και δύο παιχνίδια στο χέρι. Η διαφορά από την κορυφή είναι στο -11 και οι φίλοι της ομάδας έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν όνειρα τίτλου. «Φέρτε το πρωτάθλημα στον Πράσινο Λαό» φώναζαν οι φίλοι της ομάδας αμέσως μετά το φινάλε του ντέρμπι.
Η Ομόνοια έχει βρει ρυθμό, είναι σταθερή στο μεσοαμυντικό κομμάτι και με την ποιότητα που υπάρχει στην ομάδα, καταφέρνει και παίρνει το ζητούμενο. Το ντέρμπι που ακολουθεί σε μια βδομάδα κόντρα στην ΑΕΚ είναι καθοριστικής σημασίας, αφού σε περίπτωση που μεγαλώσει το σερί επιτυχιών, θα καλυφθεί και άλλη απόσταση από την πρώτη θέση.
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα διατήρησε το μηδέν παθητικό για ακόμα μια αγωνιστική. Ο Φράνσις Ουζόχο καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Φαμπιάνο και όσο περνούν οι αγωνιστικές αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ανδρέας Ανδρέου