Ο Βασίλης αντιμετώπισε αρκετές φάσεις στο ντέρμπι και δεν απέφυγε τα λάθη. Οι κυριότερες φάσεις που ελέγχεται ο διεθνής ρεφ, είναι οι εξής:
1. Στο 44′ διεκδίκησε πέναλτι το ΑΠΟΕΛ σε χέρι του Χούμποτσαν, εντός περιοχής αλλά ο ρεφ και ο VAR δεν κατέληξαν σε οποιαδήποτε απόφαση. Μόνο ένα ριπλέι έδειξε τη φάση, η μπάλα κτυπά στο χέρι του αμυντικού της Ομόνοιας αλλά προφανώς δεν κρίθηκε σκόπιμο και ικανό για παράβαση
2. Έχασε το πρώτο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ. Υπήρχε καθαρή παράβαση του Χούμποτσαν στο 54’  στον Κβιλιτάια και η παράβαση δόθηκε από το VAR.
3.
Έχασε τη φάση στο 66’, όταν ο Σαμπάλα έκανε δυνατό φάουλ στον Λοΐζου και δεν υπέδειξε καν την παράβαση. Έδωσε στη συνέχεια φάουλ με υπόδειξη του VAR και έδειξε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του ΑΠΟΕΛ παρά τις διαμαρτυρίες της Ομόνοιας για κόκκινη κάρτα.
Π
ρόλαβε και έπαιξε πάντως την μπάλα ο Σαμπάλα και στη συνέχεια έκανε το δυνατό μαρκάρισμα. Αν έδειχνε όμως και την κόκκινη κάρτα όπως του υπέδειξε ο VAR θα ήταν καλυμμένος.
4.Στο 72’ υπέδειξε το δεύτερο πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν έδειξε κίτρινη κάρτα-κόκκινη στον Ουζόχο που ήταν χρεωμένος με κίτρινη.
5.
Έδειξε 7 λεπτά καθυστέρηση. Μπορούσε και έπρεπε να ήταν παραπάνω ο χρόνος αφού πέρασαν τέσσερα λεπτά για το πρώτο πέναλτι, σχεδόν δύο λεπτά τη φάση με τον Σαμπάλα και περίπου ενάμιση λεπτό όταν διακόπηκε το ματς και έτρεξε προς τον Ουζόχο για να του δείξει κίτρινη κάρτα. Επιπλέον επίσης και το ένα λεπτό που κράτησε για να το δεύτερο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ.Συν επίσης και οι χρόνοι για τις αλλαγές.