Διανύουμε κρίσιμα 24ωρα στο ποδόσφαιρο μας. Ο κορωνοϊός, δεν χτύπησε απλά την πόρτα, αλλά δυστυχώς, μπήκε μέσα. Τα κρούσματα αυξάνονται στον χώρο καθημερινά και την Τρίτη προστέθηκαν άλλα πέντε. Πάμε να δούμε όμως συνοπτικά τις επίσημες ενημερώσεις για τα θετικά δείγματα που εντοπίστηκαν:
ΑΠΟΛΛΩΝ: Δύο κρούσματα
ΔΟΞΑ: Πέντε κρούσματα
ΠΑΕΕΚ: Τρία κρούσματα (πληροφορίες για ακόμη ένα ΕΔΩ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τρία κρούσματα
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Ένα κρούσμα
Σύνολο λοιπόν (σ.σ. εάν επιβεβαιωθεί και το νέο κρούσμα στην ΠΑΕΕΚ) 15 θετικά κρούσματα. Ωστόσο το γεγονός πως ακόμη υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν αρχίσει την προετοιμασία τους μετά τη διακοπή των εορτών (βλ. ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια) αλλά και το ότι η επιστροφή κάποιων ποδοσφαιριστών από τις χώρες τους θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο, προβληματίζει και αγχώνει όλες τις ομάδες. Συν το γεγονός πως σε αυτές που εντοπίστηκαν κρούσματα, θα διενεργούνται συστηματικά νέοι δειγματοληπτικοί ελέγχοι με τον φόβο να εντοπιστούν νέα θετικά δείγματα. Είναι πλέον σαφές, πως η επόμενη αγωνιστική «απειλείται» με αναβολή αγώνων.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ: Πότε όμως αναβάλλεται ένας αγώνας; Θυμίζουμε πως έχουν τα δεδομένα με τα όσα αναγράφονται στο πρωτόκολλο της ΚΟΠ.
Ο αγώνας αναβάλλεται στη περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στην λίστα Α και Β της ομάδας Ανδρών του Σωματείου, σε περίοδο εντός 7 ημερών. Στην περίπτωση που υπάρχει θετικό τεστ ποδοσφαιριστή την ημέρα του αγώνα, ο αγώνας θα διεξαχθεί μόνο αν προσκομιστούν προ του αγώνα αρνητικά αποτελέσματα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Η απόφαση για αναβολή αγώνα θα λαμβάνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Κύπρος Εγγλέζος